Creatieve en verbindende Workshop: Een kunstig Samengesteld gezin

In een samengesteld gezin brengt ieder lid wat met zich mee: een karakter, kwaliteiten, gewoonten … een eigen kleur zogezegd. Het lijkt soms wel een lappendeken, willekeurige lappen die niet altijd even goed bij elkaar kleuren en toch samen een (nieuw) geheel moeten vormen. Ontdekken hoe deze kleuren samen te voegen tot een functionele deken met plek voor ieder lapje is vaak een hele kunst.
In deze workshop ga je samen op een plezierige en ontspannen wijze een leuke familieherinnering maken in de vorm van een kunstwerk.

Inhoud

In deze interactieve workshop maken jullie je kleuren letterlijk zichtbaar. Op een ontspannen manier en onder de deskundige leiding van een beeldend kunstenaar en stiefcoach Ingrid Druyts creëren jullie je eigen doek en kunnen jullie opnieuw leren kijken naar elkaar.  Het uiteindelijke resultaat geeft een krachtig en verbindend symbool voor jullie als samengesteld gezin.

Deze workshop volg je met jouw samengesteld gezin. Na een inleiding van de Stiefcoach gaan jullie onder begeleiding van de beeldend kunstenaar aan de slag. Er wordt gezamenlijk afgerond.

Techniek:

Batikken: tekenen met licht en toveren met kleuren

Batikken is een transparante techniek uit Java (Indonesië) waarbij je warme was gebruikt. Op de plaats waar de was aangebracht wordt, blijft de tekening wit.

Mee brengen

  • Goed humeur.
  • Mag maar moet niet: kopieën van oude en nieuwe familiefoto’s in verschillende formaten (max 13 x 18 cm) op gewoon printpapier van 80 mg/m2 in sepia of zwart/wit.

Voor wie

Voor jullie als samengesteld gezin, wel of niet samenwonend, die een gezamenlijke en verbindende activiteit willen ondernemen.

Je hoeft niet te kunnen schilderen, je wordt hierin begeleid.

Leeftijd vanaf 3 jaar tot …
Kinderen tot 8 jaar krijgen een aparte tekenopdracht. Deze tekening wordt uiteindelijk ook verwerkt in jullie gezamenlijk  kunstwerk.

Praktische informatie

  • Zondag 4 maart 2018 van 13u30 tot 16u00
  • Welkom vanaf 13u00 en uiterlijk aanwezig om 13u15
  • In het atelier van Shelly Lapré aan de Ceresstraat 3 in Asten. (zijkant van Dienstencentrum De Beiaard Asten)
  • Liever geen mooie kleding aan – jullie werken met echte verf. Er zijn wel schorten aanwezig
  • Kosten: € 35,- per persoon, kinderen van 3 tot 8 jaar € 10,- en kinderen van 9 tot 12 jaar € 17,50-. Vanaf het vierde kind: halve prijs.

Shelly Lapré:

Is beeldend kunstenaar in de schilderkunst en performance/dans. Daarnaast is ze ook docent tekenen & schilderen voor volwassenen en jeugd. Al verschillende jaren verzorgt Shelly workshops voor gezinnen (ouder/kind).
Deze workshop begeleidt ze zowel vanuit haar expertise als kunstenaar als van stief-ervaringsdeskundige.

Voor aanmelding stuur een mail naar Ingrid Druyts
Data/tijden
zondag 4 maart 2018 13:00 - 16:00


Locatie
Asten

Kaart wordt geladen...