boekbespreking: mijn eerste in niet zijn eerste

Door Stiefgoed professional Sandra Hendriks - Stiefgoed Utrecht-Zuid

Mijn eerste is zijn eerste niet……..

Een boekbespreking

Het is Mariska Matakupan-Jansen gelukt om een helder boek te schrijven voor iedereen die meer wil weten over hoe het is om als vrouw een partner te hebben die al vader is van kinderen uit een vorige relatie, terwijl je zelf een wens hebt om biologische kinderen te krijgen met hem.

Dat dat een andere ervaring is dan het hebben van stiefkinderen komt uitgebreid aan bod.

Aan de hand van vele interviews met stiefmoeders in deze situatie, maakte ze vijf portretten met verschillende invalshoeken. Deze portretten verwoorden bij ieder onderwerp hoe zij het voelen en ervaren.

Wat ik mooi vind aan het boek zijn de taboegevoelens die aan bod komen en hoe zij laat zien dat alle gevoelens normaal zijn.

Ook de praktische tips in duidelijke kaders per onderwerp maken het boek leesbaar, herkenbaar voor stiefmoeders en maken wegwijs in het web van deze vaak  gecompliceerde situatie.

Mariska is ervaringsdeskundige en professional. Ik vind dat die twee petten haar goed staan. Ze is persoonlijk betrokken vanuit haar eigen situatie én ze is professioneel genoeg om het onderwerp toegankelijk te maken zonder dat het een egodocument is.

Ik hoop van harte dat niet alleen stiefmoeders dit boek zullen lezen maar ook de partners van deze vrouwen.


‘Mijn eerste is niet zijn eerste’

Mariska Matakupan-Jansen

ISBN 9789492744005

 
 

Home