Irma Arts

Mijn verhaal

Dat wat heel vanzelfsprekend leek, verliep anders. Mijn relatie met de vader van mijn kinderen strandde toen de kinderen nog heel klein waren.

Op mijn werk ontmoette ik niet lang erna mijn huidige partner. Samen droomden we van hoe het zou zijn om samen in ons droomhuis te leven, zeker toen we merkten dat er een goede klik ontstond tussen onze kinderen. We waren ook direct trots op ons nieuwe gezin van 7 mensen!

Langzaamaan ontdekte ik dat het hebben van mijn eigen plek met de kinderen een groot goed was. Het deed niets af aan het gevoel voor mijn nieuwe partner, maar het hielp in het hebben van een eigen basis. Daarnaast vinden we het beide van belang dat de kinderen dichtbij hun andere ouder wonen en hun vriendjes en vriendinnetjes. We wonen 35 km uit elkaar en moeten er niet aan denken om kinderen over de snelweg naar school te brengen.

Al een aantal jaren wonen dus ook wij in twee huizen. Hij bij mij en ik bij hem, afhankelijk van waar de kinderen zijn.

Het gaat niet altijd over rozen….. Soms heeft een van de kinderen behoefte aan alleen mama en niet met hun stiefvader erbij. Soms begrijp ik even niets van de stiefkinderen of omgekeerd, omdat we nu eenmaal niet elkaars vlees en bloed zijn. We zitten elkaar allemaal wel eens in de weg en dan ben ik het liefst even helemaal alleen met mijn kinderen.

Kinderen wensen hun hele leven dat hun biologische ouders gewoon weer bij elkaar komen. Dat zeggen ze rustig hardop en dat is soms zo pijnlijk!

Ikzelf ken het verlangen naar de eenvoud van het leven in een kerngezin ook. Soms als het even allemaal tegenzit, of wanneer er weer eens vakanties of feestdagen afgestemd moeten worden.

Wat we proberen is om ieder hun eigen plek in te laten nemen, dus ook mijn partner en ik, zodat de balans er kan zijn. Dat geeft de ruimte om lekker te genieten!

Ik help je graag om de dynamieken in jouw gezin onder de loep te nemen. Deze kunnen zien is al de basis om de zon weer te laten schijnen in je relatie en gezin!

Ga naar Stiefgoed Eindhoven