Jasna Joosten

Mijn Verhaal

Onverwacht eindigde mijn relatie met de vader van mijn dochters. Zij waren toen 7, 5 en bijna 3 jaar oud. Na een heftige tijd ontmoette ik ruim twee jaar later in de zomer van 2013 mijn nieuwe liefde. Hij was ook gescheiden en had een dochter en een zoon van toen respectievelijk 11 en 8 jaar.

We woonden ver bij elkaar vandaan, hij in Haren en ik in Nijmegen. Toch waren we bijna elk weekend samen. Het klikte meteen tussen de kinderen onderling. Wij als ouders werden cadeaupapa en cadeaumama genoemd. Zo voelde het ook!

In het voorjaar van 2015 ben ik met mijn kinderen naar Haren verhuisd. Het was een groot avontuur met als hoogtepunt onze bijzondere bruiloft en de geboorte van onze zoon, broertje van allemaal.

Grote veranderingen waarbij we ook hobbels tegenkwamen. Samenwonen bleek wel anders te zijn dan elk weekend bij elkaar op bezoek. Nu gingen we echt samen opvoeden. Daarnaast merkten we hoe we allebei een eigen cultuur gemaakt hadden in ons eerste gezin, onbewust met veel gewoonten en tradities. We merkten hoe belangrijk het is om hierover in gesprek te blijven met elkaar én met de kinderen. Als dan blijkt dat tradities gedeeld kunnen worden en er nieuwe tradities ontstaan, dan is dat puur genieten. Samen maken we weer nieuwe geschiedenis.

Inmiddels wonen we in een ruimer huis met voor elk kind een eigen kamer. Dat geeft rust. En toch, echt rustig is het nooit. Elk kind wil aandacht en tijd met zijn ‘eigen ouder’. Onze pubers die zich afzetten op zoek naar hun eigen identiteit. Wat is dan mijn rol als stiefouder?

Daarnaast nog de tijd die wij besteden aan plannen, overleggen en organiseren om alles in goede banen te leiden. Een hele uitdaging!

Graag werk ik samen met ouders en stiefouders van samengestelde gezinnen om deze unieke uitdaging aan te gaan. Door heldere communicatie en inzicht krijgen ouders meer grip op hun leven waardoor ze samen met alle kinderen van een liefdevol thuis kunnen genieten.

Als coach van Stiefgoed zet ik me graag in om vanuit mijn eigen persoonlijke en professionele ervaringen ouders, stiefouders en kinderen te begeleiden.

Ga naar Stiefgoed Haren