Stiefgoed-team

Stiefgoed-professionals

Iedere vestiging wordt aangestuurd door een van onze Stiefgoed-professionals die, naast een gedegen externe opleiding en werkervaring, ook ervaringsdeskundig is. Na de intensieve selectieprocedure zijn deze professionals intern opgeleid in het begeleiden volgens de bewezen Stiefgoed Methodiek®, wat heeft geresulteerd in de certificering tot Stiefgoed-professional.  Hiermee garanderen we jou dat een Stiefgoed-professional zich onderscheidt in kennis, kunde, toewijding en ervaring, zodat jouw hulpvraag in goede handen.

Patricia Heije

Stiefspecialist |Relatietherapeut l stiefplancoach Locatie Tilburg

Ik werk met hart en ziel, omdat ik goed weet hoe het is om de niet vanzelfsprekende rol van stiefouder te krijgen, te ontdekken hoe dit vorm te geven en dit te integreren. Hoe dit mij is vergaan, lees je in mijn verhaal

frontpage Patricia is gespecialiseerd in het doorgronden en oplossen van complexe situaties die spelen in samengestelde gezinnen en partnerrelaties. Zij is de oprichtster van Stiefgoed, waarmee zij haar droom: Centra waar alle gezinsleden terecht kunnen voor efficiënte en effectieve hulpverlening, vorm geeft.

Daarnaast is zij de ontwikkelaar van de Stiefgoed methodiek®. Patricia’s werkwijze kenmerkt zich als daadkrachtig en invoelend. Zij vormt, samen met haar partner, haar drie zonen, haar stiefdochter en stiefzoon, een samengesteld gezin.


Saskia Engels

Stiefcoach | Relatietherapeut | Stiefplancoach Locatie Rotterdam

Inmiddels vorm ik zo’n 10 jaar een samengesteld gezin. En ben met vallen en opstaan wijzer geworden over wat je allemaal tegen kan komen in een samengesteld gezin, bij jezelf en bij de ander.  Ik weet wat het vraagt van een ieder. Ik zeg vaak: zelfs als het goed zit, is het ingewikkeld! Lees meer in mijn verhaal

saskia engels Saskia Engels richt zich als psycho-sociaal therapeut op het begeleiden van (stief)ouders en samengestelde gezinnen.

Zij is moeder van een dochter en stiefmoeder van de drie kinderen van haar man.
Door haar persoonlijke ontwikkeling en ervaring werkt ze met passie, betrokkenheid en volledige inzet met deze stiefstellen.Margarita Bernal

Stiefcoach l Relatietherapeut Locatie Leiden

We hebben gesprekken gehad met een systemische begeleider die ons inzicht gaf in de plek die ieder had in het gezin en welke taak daarbij hoorde, dat gaf duidelijkheid. Lees meer in mijn verhaal.


Als stiefcoach en relatietherapeut, zet zij graag haar passie, ervaring, kennis en kundigheid in voor het begeleiden van samengestelde gezinnen. Ze leeft 13 jaar in een samengesteld gezin en kent de loyaliteitsconflicten, valkuilen en hoe liefde en echt luisteren veel overwint. Daarnaast heeft ze door haar opleiding Systemisch werk en TA veel tools ontwikkeld om in te kunnen zetten in haar mijn begeleiding.


Anouk Schuling

Stiefcoach l Stiefplancoach Locatie Amsterdam-Zuid

Ik heb geleerd dat “als je doet wat je deed je zal krijgen wat je kreeg”, dus als je “anders” wilt krijgen is het maken van een eerste stap belangrijk.

Ik heb geleerd dat als je doet wat je deed zal je krijgen wat je kreeg, dus om anders te krijgen is een eerste begin te leren anders te kijken, open, eerlijk en met een dosis lef. Op zoek gaan naar een veilige en vertrouwde basis waarin een ieder zichzelf kan zijn en vanuit daar kan groeien/bewegen ..” Hoe dit ging lees je in mijn verhaal.


Lonneke Wingender

Stiefcoach l Stiefplancoach Locatie ‘s-Hertogenbosch

Hoewel wij een eenvoudig samengesteld gezin vormen, had ik maar wat graag antwoord op al mijn vragen en strubbelingen gehad. Lees meer in mijn verhaal.

Als professional en coach begeleidt Lonneke sinds 2004 samengestelde gezinnen. Dat doet ze vanuit opgedane kennis en pure passie. Natuurlijk gebruikt ze daarbij ook haar eigen ervaringen, ze heeft zelf al 18 jaar een samengesteld gezin.

Complexe zaken verdienen heldere oplossingen. En dat betekent: communiceren! Vragen als : Waar worden jullie blij van? En hoe gaan we dat samen realiseren? komen telkens terug in haar werkwijze.
Sandra Hendriks

Stiefcoach l Relatietherapeut Locatie Utrecht-Zuid

Een samengesteld gezin: ik geef t je te doen. En toch: Bij iedere storm die we doorkomen zie ik dat hij en ik een stevige relatie hebben en verbonden willen zijn en blijven. Meer over hoe wij dit hebben aangepakt lees je in mijn verhaal.

Sandra is sinds 5 jaar (stief)moeder van een samengesteld gezin. Daar waar het goed gaat geeft het veel vreugde, als het minder gaat vraagt het veel zorg, aandacht en uithoudingsvermogen. En als het nodig is, durven vragen om hulp. Haar kennis en ervaring als (stief)moeder en vaardigheden als therapeut geef zij graag door aan andere samengestelde gezinnen die ergens in vastlopen.


Renata Vermeulen

Stiefcoach | Familiemediator Locatie Doetinchem

Wat had ik het fijn gevonden als ik in mijn eerste stiefgezin begeleiding had gehad. Ik vind het fijn dat ik andere nu kan begeleiden opdat ze hun geluk weer vinden in het nieuwe gezin. Lees meer in mijn verhaal.

Renata Vermeulen zet graag haar professionele vaardigheden als familiemediator en stiefcoach in voor het begeleiden van samengestelde gezinnen. Zelf leeft ze inmiddels in haar tweede stiefgezin en weet uit eigen ervaring hoe de dynamiek van een stiefgezin het geluk van alle gezinsleden in de weg kan zitten. Kennis van de stiefdynamiek, liefde, aandacht en respect voor ieders ruimte kunnen van een stiefgezin een groot succes maken. Renata zet graag haar ervaring en vaardigheden in voor jullie gezin.


Sonja Meijer-Vervoort

Stiefcoach | Stiefplancoach Locatie Haarlem

“We overwinnen geen berg, maar onszelf”. Niets is minder waar als je leeft in
een samengesteld gezin. Niets is vanzelfsprekend. Maar het duurde even voordat
ik dit door had. Lees mijn verhaal.

Sonja’s ervaring in het leven in een samengesteld gezin is ‘nog redelijk vers’. Dat ziet ze als een pluspunt bij het ondersteunen van nieuwe gezinnen in de ‘opstart’fase.

Als trainer en coach heeft ze een schat aan bagage opgedaan op het gebied van gedrag, drijfveren, EQ, en traumaverwerking. Deze ervaring wil ze graag gebruiken in combinatie met de Stiefgoedmethodiek om andere gezinnen te ondersteunen om hun Plek te vinden. Sonja woont samen met haar man en dochter van 8 in Haarlem.


Fiona Storey

Stiefcoach | Kind- en jongerencoach Locatie Zwolle

Gescheiden ouders en dan ook ineens tot een samengesteld gezin behoren. Als kind heb ik meegemaakt hoe verwarrend en ontheemd dit voelt. De eenzaamheid en niet gehoord voelen raakte mijn kinderhart nog altijd diep. Toen ik jaren later in de rol van stiefmoeder stapte ontmoette ik opnieuw dat gevoel van verwarring en ontheemd zijn. Lees mijn verhaal.

Waar ik voor sta als Stiefcoach: Al behoed ik maar 1 kind van het opnieuw meemaken van een scheiding, al behoed ik 1 stiefouder van teleurstellingen door te hoge verwachtingen en 1 ouder het gevoel van falen, dan is mijn missie geslaagd.

Ik bied een warme plek waar alle leden van een samengesteld gezin ‘in need of help’ zacht kunnen landen.


Peggy Grefkens

Stiefcoach | Psycholoog NIP Locatie Amsterdam-Oost

Stiefliefde is …eenheid brengen in je samengestelde gezin door de
verschillen te koesteren

De rode draad in mijn privé- en werkleven is mensen te
verzoenen, te verbinden en tegenstellingen te overbruggen. Als
ervaringsdeskundige van leven in samengestelde gezinnen, ken
ik vele mogelijke knelpunten die lijken op doodlopende wegen.

Met het hart als kompas, help ik jullie graag om samen tot
nieuwe inzichten te komen. Waar een wil is, is een weg. Jullie
zijn van harte welkom! Lees hier mijn verhaal.

Ingrid Druyts

Stiefcoach | Kind- en jongerencoach Locatie Asten

A mind is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions

(Oliver Wendell Holmes, jr.)

Vanuit eigen ervaring en die van cliënten, weet ik maar al te goed dat het leven in een samengesteld gezin niet altijd van een leien dakje loopt.

Elkaar graag zien en gewoon je best doen, blijkt niet genoeg te zijn. Er wordt geschat dat zo’n 60% weer uit elkaar gaat.

Mijn partner en ik zijn voor de andere 40% gegaan. Nu begeleid ik met veel enthousiasme andere stiefgezinnen zodat ook zij er een succes van kunnen maken. Lees hier mijn verhaal.
Netwerk-professionals

Om antwoord te kunnen geven op alle vragen vanuit de context samengesteld gezin, is ons team van Stiefgoed-professionals aangevuld met specialistische netwerk-professionals.

Ervin Molnár

mannencoach l relatietherapeut l stiefplancoach Locatie Tilburg en Utrecht

foto Ervin Molnar

Ervin Molnár is als relatietherapeut  gericht op het begeleiden van (stief)vaders in samengestelde gezinnen.  Hij is gecertificeerd relatie –en psychosociaal therapeut. Samen met zijn vrouw heeft een inmiddels volwassen (stief) zoon die de deur uit is.

Ervin is begeleider/coach in het Stiefgoedhuis waarmee hij vorm  kan geven aan zijn wens om (stief)vaders te ondersteunen bij het vinden van de juiste balans in hun (nieuwe) gezin.

 

Marjo Landsman

Jurist l  coach l counselor l scheidingsadviseur Locatie Tilburg

Marjo LandsmanMarjo Landsman (1959) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en volgde onder andere een opleiding tot coach en counselor. Een scheiding is niet alleen een juridisch feit, maar vooral een emotioneel proces dat lang kan doorwerken in de levens van alle betrokkenen, ook als je opnieuw verliefd bent.

Haar persoonlijke ervaringen zijn naast haar professionele kennis en ervaring het uitgangspunt in de manier waarop zij samengestelde gezinnen begeleidt bij het vormgeven van hun relatie en de juridische consequenties die dit heeft voor iedereen die hierbij betrokken is.

Fieke van Laarhoven

Gastvrouw ‘Stief Bakje Koffie’: gespreksgroep (stief)grootouders Locatie Tilburg

fieke van laarhoven 1Fieke van Laarhoven is uw gastvrouw. Ze is stief-oma van 8 kleinkinderen( de oudste is 9 jaar) , heeft samen met haar echtgenoot 7 kinderen en de kans is groot dat haar ervaring op dit gebied nog veel groter gaat worden .

Zij geeft sinds 25 jaar trainingen/cursussen/ en leidt gespreksgroepen en Fieke ziet er naar uit om u te ontmoeten en samen over dit boeiende – soms emotionele onderwerp – met u van gedachten te wisselen .