Stiefgoed

Waar liefde voldoende is om de eerste relatie een goede kans van slagen te geven, verloopt dit bij een tweede relatie, met kinderen uit een eerdere relatie, toch echt wat stormachtiger.

Het ontstaan van Stiefgoed

Een vrouw, met 3 kinderen, die verliefd werd op een man met 2 kinderen. Beide gescheiden en na verschillende dates hoteldebotel verliefd op elkaar. Het is het jaar 2007.

Samenwonen leek de volgende, logische stap. En wat zo mooi begon, bleek al snel vele malen ingewikkelder dan gedacht. Ondanks de grote liefde tussen hen, lukte het niet. Het leek onverenigbaar: zijn kinderen, haar kinderen en de verschillende belangen. Er moet toch iemand zijn die ons meer kan vertellen hoe dit te doen, dacht de vrouw en zocht naar hulp. Er bleek genoeg reguliere hulp, die op onderdelen kon helpen. Echter geen specifieke hulp.

En de noodzaak daarvoor, zoals zij die zelf zo had gevoeld was zo groot. Dus toen zij hun weg weer min of meer hadden teruggevonden naar elkaar, startte zij met haar droom: Het bundelen van professionaliteit en het ontwikkelen van gerichte hulpverlening voor samengestelde gezinnen, aangeboden d.m.v. van centra waar het samengestelde gezin terecht kan voor efficiënte en effectieve hulpverlening. Te beginnen met 1, in Tilburg.

Dat was in januari 2012.  De naam van deze vrouw; Patricia Heije. De naam van de droom: Stiefgoed.

Wat Stiefgoed is

STIEFGOED is een onafhankelijke organisatie met intern opgeleide, gecertificeerde professionals, die zich onderscheiden in kennis, kunde, toewijding en ervaring. Zij bieden hulpverlening  aan samengestelde gezinnen in de fases:

  1. Voorbereiding (op samenwonen)
  2. Als het niet goed gaat (met het kind, gezin of relatie)
  3. Onderhoud (van balans en harmonie)

Het is ons doel het slagingspercentage van deze bijzondere gezinnen aanzienlijk te verhogen. Er wordt coaching, relatie- en gezinstherapie geboden. Daarnaast kan je deelnemen aan gespreksgroepen en workshops. Stiefgoed is vandaag de dag gevestigd in 16 plaatsen in Nederland.

Missie

STIEFGOED vergroot het slagingsprecentage van samengestelde gezinnen, door middel van het brengen van rust en harmonie in het gezin. Ieders behoefte wordt gezien, gehoord en gerespecteerd, zodat het een plek is waar men zich prettig en veilig voelt en waar elk lid van het samengestelde gezin duidelijkheid en erkenning krijgt.

Daarnaast is het STIEFGOED’s maatschappelijke missie om Nederland wakker te schudden, ervan te doordringen dat een samengesteld gezin geen uitzondering meer is, anders werkt en andere begeleiding nodig heeft dan een kerngezin, zodat de maatschappij zich aanpast aan deze ontwikkeling.

Kernwaarden van iedere Stiefgoed-professional:

Toegankelijk

gelijkwaardig, luchtigheid + diepgang, respectvol, betrokken, extra proactief, makkelijk bereikbaar, openheid, nieuwsgierig, niet oordelend, warm en authentiek

De Stiefgoed – professional is zeer toegankelijk en laagdrempelig en zorgt voor een warm welkom, waarbij er respectvol wordt omgegaan met de situatie van haar cliënten. Op basis van gelijkwaardigheid en betrokkenheid ontstaat er direct een band van vertrouwen, waar diepgang en luchtigheid samen gaat.

Ervaringsdeskundig

Leeft (of heeft geleefd) in een samengesteld gezin, betrokken, empatisch, is in staat om eigen ervaring in te zetten t.b.v. het doel.

De Stiefgoed – professional is ervaringsdeskundig en kan zich zeer goed verplaatsen in de situatie van haar klanten. Deze achtergrond maakt dat er praktische adviezen gegeven kunnen worden, maar haar deskundigheid geeft ook aan dat de Stiefgoed – professional de situatie van elk gezinslid van het samengesteld gezin en betrokkenen vanuit diverse invalshoeken kan bezien en begeleiden.

Professionaliteit

meervoudig perspectief, kwaliteit, zorgvuldig, deskundig, samenbindend, ontwikkelingsgericht, integer.

De Stiefgoed – professional is deskundig in haar vak, zorgvuldig en staat voor een kwalitatieve en professionele begeleiding. Doet dit op een integere wijze en draagt zorg voor verbinding tussen haar als begeleider en de klant. Een drijfveer van een Stiefgoed – professional is om zich continu te willen ontwikkelen en is proactief in het opdoen van kennis en ervaring om haar cliënten zo optimaal mogelijk te begeleiden.

Daadkracht

doortastend, realistisch, resultaat- en oplossingsgericht en creatief.

De Stiefgoed – professional is daadkrachtig in de begeleiding en streeft naar creatieve oplossingen voor haar cliënten. Heeft altijd de realiteit voor ogen en spiegelt dit ook aan haar cliënten. Focus is gericht op het resultaat om de cliënten zo optimaal mogelijk te helpen en tijdens de begeleiding blijft het doel voor ogen staan.

Bekijk hier de vacatures of ons team

Belofte

Wij willen onze cliënten ontzorgen en wij willen waarmaken wat wij beloven:

Eèn loket voor alle (hulp)vragen – onze professionals zijn ervaringsdeskundigen – de werkwijze is kortdurend en oplossingsgericht – ruime openingstijden, ook op zaterdag – geen wachtlijst – Locaties in heel NL – je hebt geen verwijsbrief nodig.

Bovendien:

Werken wij sinds  2012 uitsluitend voor samengestelde gezinnen – zijn wij de kennisdragers op het gebied van samengestelde gezinnen in Nederland – werken wij met multidisciplinaire teams – is onze jarenlange ervaring gebundeld in de effectieve Stiefgoed Methodiek

Bekijk hier onze wijze van werken of ons aanbod