Stiefgoed

Waar liefde voldoende is om de eerste relatie een goede kans van slagen te geven, verloopt dit bij een tweede relatie, met kinderen uit een eerdere relatie, toch echt wat stormachtiger.

Samengesteld gezin l stiefgezin.

Bij het fuseren van levens en gezinnen komen allerlei praktische zaken kijken, waar je vooraf werkelijk niet bij stil staat, maar die zich gaande weg het proces openbaren. Ook komen essentiële gevoelens zoals liefde, erkenning, veiligheid en geborgenheid regelmatig onder druk te staan.

Wat kenmerkend is aan de tweede relatie, is dat de partners gedreven zijn om te investeren in de relatie. Ze zijn doorgaans erg blij met elkaar en met de nieuwe kans op een prachtige liefdesrelatie. Het in stand houden en ontwikkelen van de nieuwe relatie is een uitdagende missie. De enorme complexiteit is er nu eenmaal en die gaat ook nooit weg.

Harmonie en rust in de relatie en jouw gezin is goed mogelijk, maar wat je voor ogen moet houden is dat inzichten en de oplossingen niet vanzelf komen.  Een harmonieus samengesteld gezin vraagt investering van alle gezinsleden.

Wil jij meer weten over het aanbod van Stiefgoed?

Investeren in het samengestelde gezin levert harmonie, rust en een gezin op waar je trots op bent! Waar iedereen zijn plekje heeft en zich thuis en veilig voelt. Wil jij dit ook?

Laat het ons weten, wij helpen je graag. Er is altijd een Stiefgoed-vestiging in de buurt!

Patricia Heije

Stiefspecialist en Relatietherapeut Founder Stiefgoed