Stiefplan

Verlang je naar samenwonen en wil je dat het slaagt?

Stellen, met kinderen uit een vorige relatie, die willen samenwonen springen meestal in het diepe. Op hoop van zege dat het samenwonen bevalt en goed gaat. Helaas is dit maar in 40% van de gevallen zo.

Erg vervelend voor de volwassenen, maar nog veel vervelender voor de kinderen die erbij betrokken zijn. Zij moeten dan weer afscheid nemen van het inmiddels bekende leventje, waardoor het vertrouwen in de wereld op zijn minst niet toe neemt.omslag-Samengesteld-gezin_SITEJe kunt dit voorkomen.

Sinds enig jaren is er in Nederland een methodiek ontwikkeld wat het mogelijk maakt om ouders van stiefgezinnen, ook wel nieuw samengesteld gezin genoemd, te helpen bij het, zowel emotioneel als praktisch, op orde krijgen van het nieuwe gezin.

Het heet het Stiefplan en is een heel praktische methodiek die je, samen met een coach, in staat stelt een partner en stiefouderschapsplan op te stellen.

Je bespreekt voordat je gaat samenwonen (idealiter gezien) of als je als samenwoont situaties waar je mee te maken krijgt, maar die je nu nog niet kan overzien of lastig vindt om te bespreken. Aansluitend maken jullie hier samen (met de begeleider) afspraken over. Het ouderschapsplan (opgesteld tijdens de scheiding) en convenant houd je in ere.

logo_stiefplan_coach

Het Stiefplan wordt opgesteld onder begeleiding van één van onze Stiefplancoaches.

Ook bij de 40% horen waar het wél goed gaat? Kies dan voor een Stiefplan…

Als je wilt weten of het Stiefplan iets voor jullie is, neem dan contact op met Stiefgoed.