Voorbereiding op nieuw samengesteld gezin

Met het hele gezin voorbereiden op het samenwonen als nieuw samengesteld gezin.

Goede voorbereiding is het halve werk. Onderzoek geeft aan dat het voorbereiden op het vormen van een nieuw samengesteld gezin rust en vertrouwen brengt bij iedereen.

Het is de tijd van bewust stilstaan bij de betekenis van een nieuw gezin, gesprekken hebben over huisregels, tradities, rolverdeling, veiligheid en wat al niet meer. Zie onderstaand de mogelijkheden voor ondersteuning bij Stiefgoed. Wil je meer lezen over samengestelde gezinnen, neem dan eens een kijkje in onze Stiefgoed-bibliotheek of Blogpagina.

Nieuw Gezinsplan

We bouwen samen met de kinderen aan ons nieuwe gezin, wat leuk en leerzaam is. We weten allemaal waar we aan toe zijn en dragen ieder ons steentje bij!

Iedereen insluiten, het gevoel geven dat zij erbij horen én gehoord worden. Bovendien is het ook gewoon heel leuk om samen aan de slag te zijn om jullie samenlevingsplan te maken. Zo weet iedereen waar die aan toe is. Het nieuw gezinsplan is maatwerk. Ter voorbereiding wordt er éénmalig alleen met de ouders gesproken om inzicht te krijgen in de situatie en om het doel te bepalen. Je kunt ervan uitgaan dat er een aantal bijeenkomsten zullen zijn met het hele gezin en enkele inspirerende thuiswerkopdrachten. Neem contact op met de Stiefgoed-locatie in jouw woonomgeving voor meer informatie.

Workshop Nieuw samengesteld gezin

Erg fijn om gericht en helder antwoord te krijgen op praktische vragen. We kunnen ermee aan de slag!

Je kunt deze workshop van 1 avond volgen ter voorbereiding op het samenwonen, of om antwoord te krijgen op vragen die ontstaan als je al samenwoont. Je bent alleen of samen met je partner welkom. Deze workshop wordt in iedere vestiging met regelmaat gegeven. Meer lezen…

Stiefplan

Wie kan mij vertellen wat we moeten doen om goed starten met ons gezin?

Willen jullie je als (stief)ouders goed voorbereiden? Maak dan een Stiefplan. Zo heb je de uitdagingen al doordacht en beantwoord. Meer lezen…