workshop nieuw samengesteld gezin

Een ouder word je na negen maanden zwangerschap. Stiefouder ben je in veel gevallen “ineens”,  zonder dat je weet wat er van je wordt verwacht en wat dit met zich meebrengt. 

Je hebt de liefde van je leven ontmoet en wil niets liever dan samen ‘verder’.  Samenwonen of trouwen is dan een logisch gevolg. En dan blijkt dat deze stap écht spannend is of dat het niet zo goed werkt. Helaas gaan 2 op de 3 gezinnen binnen 5 jaar weer uit elkaar. Loyaliteitsproblemen, onrealistische verwachtingen en de invloed van de ex-partner liggen hier vaak aan ten grondslag.

Recentelijk toonde een Amerikaans onderzoek aan dat de komst van een stiefouder voor kinderen méér stress veroorzaakt dan de scheiding van de ouders op zich en dat voorlichting aan (stief)ouders de kans van slagen van het stiefgezin vergroot.

Inhoud:

Tijdens deze workshop gaan we in op de kenmerken van het samengestelde gezin en krijg je antwoord op vragen als:

    • Hoe bereid je je goed voor op het vormen van een samengesteld gezin?
    • Wat is mijn rol binnen het samengestelde gezin?
    • Hoe ga je om met stiefkinderen?
    • Hoe ga je om met ex-partners
    • Hoe steun je elkaar als partners in een samengesteld gezin?

Werkwijze:

Deze workshop vindt plaats in een groep. Tijdens deze workshop krijg je informatie aangereikt, wordt er met elkaar gesproken en ga je samen met anderen (indien aanwezig samen met je partner) aan de slag met verschillende opdrachten, waardoor je inzicht krijgt in jouw situatie.

Voor wie:

Deze workshop is toegankelijk voor koppels die binnenkort gaan samenwonen of inmiddels samenwonen, maar verbetering willen in de wijze waarop het gezin functioneert. Als je zonder partner wilt komen, dan ben je ook van harte welkom. Het heeft alleen een groter effect als je samen komt.

Praktische informatie:

De workshops worden door heel het land gegeven. Kijk snel bij onze activiteiten wanneer deze bij jou in de buurt gepland staat.

Tijd ontvangst: 19.15 uur aanvang: 19.30 uur afsluiting: 21.30 uur

Kosten voor deelname: € 20,00 per persoon