Sint en het samengestelde gezin!

  Sint en het samengestelde gezin! Vorige week had ik een tweede gesprek met een stel dat bij me kwam voor stief coaching. Voordat ik iets kon zeggen lag het thema ”Sinterklaas” voor op hun lippen. Op mijn verzoek om…

Afbeelding Sinterklaas (2). Gratis afbeeldingen om te printen - afb 16165.

Sint en het samengestelde gezin!

Vorige week had ik een tweede gesprek met een stel dat bij me kwam voor stief coaching. Voordat ik iets kon zeggen lag het thema ”Sinterklaas” voor op hun lippen. Op mijn verzoek om dit tijdens de sessie te bespreken gaven ze gelijktijdig en volmondig het antwoord:”euh nee, graag nu”. Er was namelijk stress en spanning over het vieren van Sinterklaas. Er waren namelijk 4 sinterklaasevenementen die gevierd moesten worden:

  1. Sint bij het nieuwe samengestelde gezin;
  2. Sint bij de stiefvader en zijn nieuwe partner en kinderen;
  3. Sint bij de opa en oma van de nieuwe partner;
  4. Sint bij de oma van de ex-partner.

Er was uiteindelijk een datum gepland en dat had al voor zoveel spanning gezorgd dat alle energie om er nog iets leuks van te maken op dat moment verdwenen was.  Pfff, 4 x Sinterklaas met kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar. Veel cadeaus, wellicht vaak dubbele cadeaus en dus dezelfde cadeaus, surprises maken met de oudste 2 kinderen, het was allemaal een beetje veel.

Herkenning bij mij om al die “pakjes” in de lucht te houden. Ik ging terug in mijn Sint historie en weet dat we uiteindelijk in overleg de Sint activiteiten, na veel overleg, terug hebben kunnen brengen naar 2 avonden. Pakjesavond op 5 december was het ene jaar bij ons en het andere jaar bij de ex-partner. Aan de opa’s en oma’s werd gevraagd om op die avonden aan te sluiten! Destijds had je ook nog “Sint en Piet” op het werk van papa en mama. Gelukkig hoeft mijn samengestelde gezin (gelet op corona) dit jaar daar geen rekening mee te houden. Sint en Piet zijn namelijk op zaterdagochtend van 10.00 – 10.30 uur online bij papa en van 12.00 – 12.30 online bij mama op het werk. En dat kan gelukkig gewoon vanaf de bank (in dit geval bij papa) bekeken worden. Cadeautjes zijn dan ook online besteld en worden door papa tijdens dit online evenement uitgereikt (ook de cadeautjes van het werk van mama). 

Stress, spanning en alle ingewikkeldheden van het samengestelde gezin kwamen deze coaching bij elkaar. Gelukkig hebben we ook gelachen en hebben we het gesprek afgesloten met een kop koffie en speculaas.

Fijne Sinterklaas allemaal!

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp