6. Stiefmoeder in opleiding # Blije Doos?

Geschreven door Stiefmoeder in opleiding: U weet dat ik geen kinderen heb, ik heb echter wel externe ervaring met bevallingen. In mijn leven ben ik drie keer gevraagd om peetmoeder te zijn voor drie kinderen, drie keer gevraagd bij een…

Geschreven door Stiefmoeder in opleiding:

U weet dat ik geen kinderen heb, ik heb echter wel externe ervaring met bevallingen. In mijn leven ben ik drie keer gevraagd om peetmoeder te zijn voor drie kinderen, drie keer gevraagd bij een bevalling te zijn, waarvan ik 1 keer aanwezig ben geweest.

Ik studeerde nog toen de aanstaande moeder in kwestie mij de vraag stelde of ik bij haar bevalling aanwezig wilde zijn. Ik, als doorgewinterde nadenker, wilde uiteraard even de tijd voor voordat ik een antwoord gaf. Ik had ergens ooit meegekregen dat er een tv-programma was over dit soort prehistorische vrouwelijke activiteiten. Laten we wel zijn, in het Gooi hebben we hier chirurgen voor en er zijn, samen met mij, personen die zich onder geen voorwaarde bloot zullen stellen aan deze oer activiteiten. Wij nemen een plaatselijke verdoving, kind wordt verlost van zijn krappe eerste villa, ze naaien het weer dicht en na verloop van tijd heelt de plastische chirurg onze geestelijke wonden.

In mijn rol van barmhartige Samaritaan en gezien ik peetmoeder zou worden, heb ik gedurende 30 minuten, inclusief de verplichte schreeuwerige tussenliggende verkoopfilmpjes, een bevalling mogen aanschouwen. Ik moet hierbij wel vermelden dat ik het tijdstip wat vroeg vond voor deze horroractiviteiten (er zouden kinderen kunnen kijken), maar heb toegezegd dat ik bij de bevalling aanwezig zou zijn.

Tijdens het studentenleven ga je verkennend te werk. Zo ook ik, samen met de meiden van de jaarclub. Wanneer je “van stand” bent en bij een “bepaalde” studentenvereniging zit, word je uitgenodigd voor bizarre evenementen. De “Haringparty” is een bekend evenement, minder bekend is dat wij werden uitgenodigd voor een Kinky Party. U moet zich hierbij wel bedenken dat Google nog niet zo bekend was als nu. We ontvingen de uitnodiging van deze happening met daarop de tijden, locatie en de dresscode. Laatste was leer. Ik heb die dag mijn eerste en laatste leren broek gekocht.

Net toen ik me wilde gaan klaarmaken en mijzelf in deze volstrekt nutteloze vermoorde broek wilde steken, ging mijn telefoon. Het was zover, de weeën waren begonnen, ze waren in het ziekenhuis wegens de stuitligging van mijn peetkind to be en gezien mijn toezegging moest ik komen. Ik heb daarop mijn meiden gebeld dat ik een uurtje later zou komen en ben naar het ziekenhuis gegaan. Het zou immers maar 20 minuten duren, ik nam bij voorbaat namelijk aan dat ze geen reclameblokken zouden inlassen tijdens dit live evenement.

Vijf uur nadat ik was gearriveerd in het ziekenhuis was ik degene die het hedendaagse “Bingen” van de hedendaagse tv serie heeft uitgevonden. Met ongeloof, diep respect en grote horror was ik getuige van de kracht van een vrouw die er alles voor over had haar kind via de natuurlijke weg het leven te geven. De artsen dachten er anders over en gingen haar voorbereiden voor een keizersnee. Ik zou een uur mezelf moeten vermaken en had nog een feestje waar ik naartoe moest. In dat uur heb ik mij omgekleed voor de Kinky Party (lees mijzelf gehesen in mijn gruwelijk vermoorde broek) waarna ik mijzelf wederom heb begeven naar het ziekenhuis. Mijn vriendin en peetdochter lagen inmiddels op de verkoeverkamer en het kundige verpleegpersoneel keek met grote ogen naar mijn decolleté, mijn vermoorde broek en bijpassende naaldhakken.

Toen ik bij mijn vriendin en mijn peetdochter mocht heb ik niet het kind uit haar armen gegrepen, maar koos ik ervoor haar te knuffelen. Ik kan alleen maar hopen dat ze mijn diepe respect voor haar heeft gelezen in mijn ogen. Toen ik wel mijn peetdochter in mijn armen had veranderde er iets in mij. Tot op de dag van vandaag kan ik u niet uitleggen wat, ik denk dat ik die dag milder ben geworden. Het feestje, daar ben ik die avond nog kort geweest, een Kinky party is niet mijn cup of tea zeg maar en mijn vermoorde broek heb ik nooit meer aangehad. Alle bevallingsuitnodigingen heb ik sindsdien afgeslagen.

Nu, als stiefmoeder in opleiding, zal ik niet het oer gedrag kunnen voelen, er zijn vele momenten als Stiefmoeder in Opleiding daarentegen dat ik ervan overtuigd ben dat ik het laatste lijdzame kreuntje zal geven en dood zal neervallen.

Op een mooie dag, toen ik naar huis fietste, zag ik een dame lopen met een mooie bolle buik. Niet alleen de buik viel mij op, haar stralende gezicht was prachtig om te aanschouwen. In haar handen droeg zij de “blije doos”. Dit is een cadeaudoos die verstrekt wordt door een organisatie wanneer je als vrouw bijna gaat bevallen.

Ik moest stil in mezelf lachen. Ik denk niet dat je na het voltrekken van de horror nog een blije doos hebt. Sterker nog, je krijgt op dat moment levenslang net zoals ik ervoor heb gekozen levenslang te accepteren. Ik heb de keten die deze blije doos weggeeft een verzoek geschreven om de naam te veranderen. Ik kende het begrip inscheuren uit een kookboek, niet op de manier zoals nu, toen ik weer peetmoeder was geworden en de nieuwe moeder mij hierover informeerde. Het begin van levenslang noemen ze een blije doos….. Ik heb ook in mijn schrijven aan de organisatie gezet dat wat botox in deze doos op zijn plaats zou zijn, een goede fles wijn en een flinke voorraad behang, spijkers en duct tape. Wij zijn allemaal ervaringsdeskundige wat betreft de pubertijd en chapeau voor mijn ouders, zij hebben de duct tape nooit gebruikt.

In deze moderne tijd hebben wij beschikking over meer elektrische apparaten, te noemen, een spijkerpistool. Weemoedig denk ik aan deze held in de schuur wanneer mijn twee “niet knuffelen in het openbaar, hoe laat ga je voorlezen?” mannen mij eraan herinneren dat ik levenslang heb op een manier die je alleen in de Rechtbank ziet. Ze noemen deze locatie ook wel de bunker, dit is een extra beveiligde locatie.

Levenslang in deze strekking blijkt tweeledig, ik heb levenslang maar zij hebben dat ook. Ergens in de verre toekomst zal ik stief oma worden. Volledig gepimpt door mijn plastische chirurg en op naaldhakken zal mijn wraak zoet zijn. Ik verstop hun spijkerpistool, knip het behang in minuscuul formaat en pak alle vormen van communicatie in met tape zodat ze me niet kunnen bellen.

Ik ga wel eerst mijn stiefkleinkinderen voorlezen en knuffelen, Mr. Middelburg meeluisterend op het bed en hopelijk een onopgevoede beagle, anders zou ik als Stiefmoeder-, oma in opleiding niet compleet zijn.


Meer lezen van Stiefmoeder in opleiding?

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp