9 Stiefmoeder in opleiding # Grondrechtelijk goed geslagen

Geschreven door Stiefmoeder in opleiding Ik was in het begin van mijn pubertijd toen een rechter in Nederland besloot dat ik bij mijn vader ging wonen. De opvoeding van mijn moeder was ietwat discutabel volgens de kinderbescherming en dus ging…

Geschreven door Stiefmoeder in opleiding

Ik was in het begin van mijn pubertijd toen een rechter in Nederland besloot dat ik bij mijn vader ging wonen. De opvoeding van mijn moeder was ietwat discutabel volgens de kinderbescherming en dus ging ik verhuizen naar het huis van mijn vader en mijn “stiefmoeder”. Mijn “stiefmoeder” is mijn moeder, mijn mama en ik ben die rechter tot vandaag bijzonder dankbaar voor zijn besluit.

Onlangs vroegen mijn twee: “Niet knuffelen in het openbaar, hoe laat ga je voorlezen?” mannen aan mij of mijn moeder ooit boos op mij is geweest. Ik moest deze vraag bevestigend beantwoorden en schrok van mijn antwoord, ik kan mijzelf namelijk maar 1 moment herinneren dat ze echt kwaad op mij was en dat ze terecht kwaad op mij was staat dan nu ook buiten kijf.

Ik moest mijn twee mannen vertellen dat ik had gelogen. Ik had gelogen tegen mijn ouders en dit, enkel dit, was de reden dat ze kwaad waren op mij. Niet waarover ik had gelogen, niet waarom ik had gelogen, maar de leugen zelf. Nu ik prehistorisch oud ben, begrijp ik hun boosheid, ik had nooit hoeven te liegen.

De ontzetting was groot bij mijn twee “Niet knuffelen in het openbaar, hoe laat ga je voorlezen?” mannen. Ik zag het in hun ogen, doen en laten dat ik behoorlijk van mijn voetstuk was gevallen, niet omdat ik ooit had gelogen maar wel om de uiteengespatte droom, ik was niet perfect en ik had oma en oma verdriet gedaan.

Ondanks de immense teleurstelling die ik had veroorzaakt door de leugen die aan het licht kwam door mijn eerlijkheid bleven ze van mij houden en het dagelijkse leven kabbelde voort. Er waren dagelijkse irritaties, irritaties die ik mij ook van uit mijn jeugd kan herinneren. “Zit rechtop tijdens het eten”, “spreek met twee woorden”, “ruim je *)&*)% rotzooi op” en dan het oeverloze gesprek over het vervangen van de lege toiletrol.

Mijn broer is ooit de discussie aangegaan met mijn vader over het nut van de vervanging van de toiletrol. Ik heb toen de uitdrukking: “In Jeruzalem staat een Klaagmuur, ga daar maar tegen praten. Ik wens je veel succes” geleerd. Mijn vader wist niet of hij uit elkaar moest knallen in lachen wegens ongeloof of absolute boosheid wegens onvermogen toen mijn broer 2 dagen later geld vroeg voor een vliegticket naar Jeruzalem. Mijn broer vond het wat ver lopen en mijn vader liep iets rood aan.

In mijn opleiding blijf ik de twee “Niet knuffelen in het openbaar, hoe laat ga je voorlezen?” mannen vertellen dat ze geen fouten maken, zij hebben leermomenten. Ik moest immers ook alles leren en elke vrijdag horen zij mij bellen met mijn mama over mijn ongenoegen, irritaties en onbegrip. Steevast geef ik mijn moeder gelijk tijdens deze gesprekken en ik wil niet denken aan de dag dat ik mijn moeder niet meer bellen kan.

Daar waar een rechter besloot mij te “plaatsen” bij mijn vader en stiefmoeder deed hij dit op grond van de wet. Hij deed dit omdat mijn echte moeder geen bezwaar had en er een meisje aan het begin van de pubertijd in tranen hem vertelde dat het beter voor haar zou zijn. Zijn beslissing heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf maar een keer van absolute boosheid van mijn ouders kan herinneren. Zijn beslissing was de grondslag voor stiefmoeder in opleiding, voor alles wat ik kan geven aan mijn “Niet knuffelen in het openbaar, hoe laat ga je voorlezen?” mannen en voor de vrouw die ik geworden ben.

Ik heb mijn twee “Niet knuffelen in het openbaar, hoe laat ga je voorlezen?” mannen gevraagd alles te doen voor hun 18de en justitie mij te laten bellen, ik heb ze beloofd dat ik pas echt link word als ze liegen en bovenal leer ik ze alles, zoals ik heb geleerd door het immense hart van mijn moeder en vader.

Een rechter, een vader en een stiefmoeder besloten. De een plaatste mij, de ander had een plek en doordat juist de stiefmoeder een plek had in haar hart ben ik nu in opleiding en zullen mijn “Niet knuffelen in het openbaar, hoe laat ga je voorlezen?” mannen” mij enkel echt boos zien als ze liegen.

Als kind lagen mijn fundamenten in de Grondwet, in mijn opvoeding werden deze rechten vastgeslagen door de vrouw die volgens de wet geen rechten had. Het is echter een feit dat enkel een vrouw die op deze manier kan slagen, de titel mama verdient.


Meer lezen van Stiefmoeder in opleiding?

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp