Anouk: Brief aan de kinderen van mijn (nieuwe)partner

Aan de kinderen van mijn (nieuwe)partner Een bericht speciaal voor jullie. Wij weten dat jullie wereld in een keer op zijn kop heeft gestaan. Eerst moeten dealen met een scheiding van papa en mama, dan het wonen in 2 huizen,…

Aan de kinderen van mijn (nieuwe)partner

Een bericht speciaal voor jullie. Wij weten dat jullie wereld in een keer op zijn kop heeft gestaan. Eerst moeten dealen met een scheiding van papa en mama, dan het wonen in 2 huizen, de verschillen ineens zien tussen papa en mama, de onrust als je ziet dat ze niet gelukkig zijn. Dan hebben jullie wellicht enige tijd met papa of mama alleen gewoond. Al die aandacht en liefde voor jullie zelf, zowel bij papa in huis als bij mama.

En dan komen wij er ‘ineens’ bij. Wat een grote verandering voor ons allemaal. Soms is het in het begin heel fijn en gaat het goed. En dan kunnen jullie ook zijn voor papa of mama dat zij weer happy zijn. Maar toch zijn er kinderen die blijven wensen dat papa en mama weer bij elkaar zullen komen; weet dan dat jij dit verlangen ook mag voelen, dat dit gevoel er ook mag zijn/blijven, dat begrijpen we zelfs heel goed. We vragen ook niet te kiezen tussen papa of mama, toch?

We weten dat jullie niet op ons zitten te wachten, dat we een soort van ‘indringers’ zijn. We kennen het gemis en het verlangen naar een gezin, en daar voelen we ons best weleens schuldig over. Dus soms met lood in onze schoenen gaan we heel hard ons best doen om dat toch zo veel mogelijk te compenseren. Soms doen we dan ineens gekke dingen, maar daar zitten jullie natuurlijk helemaal niet op te wachten. We doen dit soort acties alleen maar voor een beetje waardering, we willen zo graag even voelen dat we bij jullie horen. Wat we zeker weten is dat we NIET de plek van mama of papa kunnen innemen. Je hebt echt maar een papa en een mama.  Natuurlijk houden jullie het aller allermeest van papa en mama!  

We zouden het heel fijn vinden als we in ieder geval niet genegeerd worden en gewoon vriend of vriendin van papa of mama kunnen zijn. Dat is écht al meer dan voldoende voor ons. We verwachten niet dat jullie ons opeens met open armen ontvangen, zeker niet als de tijd daar nog niet rijp voor is. Een relatie opbouwen kost nu eenmaal tijd daar weten we zelf alles van. 

Geef ons eigenlijk alleen maar een kans om jullie beter te leren kennen! 

Met alle liefde van ons voor jullie.

De Vriend(in) van papa/ mama

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp