Aan tafel met negen kinderen (AD 9 nov 2018)

Stiefcoach Sigrid de Haan helpt samengestelde gezinnen met problemen. Uit eigen ervaring weet ze hoe moeilijk het kan zijn om thuis de vrede te bewaren. Samen met haar man runt ze een samengesteld gezin met negen kinderen. Samengestelde gezinnen zonder strubbelingen…

Stiefcoach Sigrid de Haan helpt samengestelde gezinnen met problemen. Uit eigen ervaring weet ze hoe moeilijk het kan zijn om thuis de vrede te bewaren. Samen met haar man runt ze een samengesteld gezin met negen kinderen.

Samengestelde gezinnen zonder strubbelingen zijn zeldzaam. De cijfers spreken boekdelen. Tweederde van de samengestelde gezinnen valt binnen vijf jaar uit elkaar. Stiefvaders en stiefmoeders komen haast onvermijdelijk in conflict met hun stiefkinderen, hun eigen kinderen of elkaar, blijkt uit onderzoek. “Mensen die na hun scheiding opnieuw gaan samenwonen of trouwen, werken vaak hard om een samengesteld gezin tot een succes te maken. Maar dat is niet altijd genoeg. Kinderen uit verschillende huwelijken zijn verschillende opvoedstijlen gewend. En ze moeten een eigen plekje in het nieuwe gezin veroveren. Dat gaat gepaard met spanningen”, zegt Sigrid de Haan. De stiefcoach is aangesloten bij de organisatie Stiefgoed en opent deze maand haar praktijk aan de Computerweg in Amersfoort.

Lees hier verder: Artikel AD

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp