Aansluiten bij Stiefgoed

Volg de opleiding Stiefgoedcoach en wordt specialist in de Stiefgoedmethodiek, waardoor je samengestelde gezinnen begeleidt naar meer rust en harmonie.

Opleiding Stiefgoedcoach

 

De opleiding tot Stiefgoedcoach is een specialisatieopleiding op HBO+ | WO niveau. Binnenkort wordt accreditatie aangevraagd bij NIP, SKJ, NVO, MFN en Registerplein. De opleiding start drie keer per jaar en wordt gegeven in 4 blokken van 2 dagen. Naast de acht opleidingsdagen bevat de opleiding minimaal vier intervisiemomenten, voorbereidende opdrachten en een eindopdracht. De doorlooptijd van de gehele opleiding is vijf maanden. De groepsgrootte is maximaal 20 deelnemers.

De opleiding tot Stiefgoedcoach wordt gegeven door, of staat onder supervisie van, Patricia Heije, oprichter van Stiefgoed en ontwikkelaar van de Stiefgoed Methodiek.

Mocht je niet direct aan het benodigde instapniveau voldoen, dan geeft Stiefgoed vrijblijvend advies hoe je dat kan realiseren.

Meer informatie over de opleiding ontvang je tijdens de online informatiebijeenkomst waar je, na inzending van het onderstaande formulier, een uitnodiging voor ontvangt.

Het eerst volgende opleidingsgroep die start is:

Groep 11

De opleidingsdagen zijn:

6 & 7 oktober – 27 & 28 oktober – 24 & 25 november – 15 & 16 december


Overige startdata:

Groep 12: 09 maart 2023

Groep 13: najaar 2023, startdatum nog onbekend

Als Stiefgoedcoach draag je ruimschoots bij aan een hogere slagingskans van het samengesteld gezin.

Wat je kunt verwachten als Stiefgoedcoach

Bij Stiefgoed ®zit je op je plek, want je herkent je in de kernwaarden toegankelijkheid, ervaringsdeskundigheid, daadkracht en professionaliteit. Bovendien heb je te maken met mensen die allemaal passie hebben voor het vak!

Je hebt een indrukwekkende opleiding tot Stiefgoedcoach  achter de rug, waar je succesvol in kon stappen, omdat je een gedegen vooropleiding hebt. Jouw persoonlijke ervaring met de dynamieken van een samengesteld gezin heb je duidelijk gevoeld en zijn betekenisvol gebleken. Na de opleiding weet je dat je vlieguren moet maken om je meer en meer zeker te voelen in je werk. Echter de Stiefgoedmethodiek, kan je al perfect in zetten.

Je bent zelfstandig ondernemer, maar er zijn ook Stiefgoedcoaches die in loondienst werken bij een organisatie. Wat jullie bindt is dat jullie allemaal, binnen je eigen werkveld, bijdragen aan onze gezamenlijke missie om de slagingskans van samengestelde gezinnen te vergroten.

Onze verzamelplek is ons interne Stiefgoedplatform, waar alles om je vak goed uit te oefenen, beschikbaar is. Als je een vraag hebt, dan deel je die vraag met alle andere Stiefgoedcoaches en antwoord blijft niet lang uit. Alle middelen, die nodig zijn om de Stiefgoedmethodiek zorgvuldig uit te voeren, zijn daar voor handen en je merkt dat gebruik maken van Stiefgoed’s intranet je zo makkelijk mogelijk is gemaakt. Ook nascholing volg je op jouw moment, want werken en leren doen we steeds minder op kantoordagen van 09:00 tot 17:00 uur. Het gevoel wat altijd overheerst is dat je betekenisvol werk hebt en je met groot gevoel van vrijheid samenwerkt.

Als gelicenseert Stiefgoedcoach kan je er voor kiezen om jezelf te presenteren op de website van Stiefgoed. Met een paar klikken heb je jouw uitgebreide profiel zichtbaar gemaakt en ben je vindbaar als Stiefgoedcoach voor potentiële cliënten en netwerkcontacten. Zo staan alle sterren goed!

Patricia Heije, Oprichtster Stiefgoed

"Omdat ik weet hoe het is om de niet vanzelfsprekende rol van stiefouder te krijgen en hoe dit je partnerrelatie beïnvloedt, kan ik helpen dit vorm te geven".

Oprichter en directeur Stiefgoed

Certificering en onderhoud

De opleiding wordt bij het behalen van de eindtermen beloond met het certificaat tot Stiefgoed®coachNa het behalen van het certificaat ben je gelicenseerd Stiefgoedcoach en verbind je je telkens voor één jaar met Stiefgoed. Voorwaarde voor verlenging is dat je gebruikt blijft maken van ons interne platform (Stiefgoed’s intranet) en één nascholingsmoment (live of on demand) voor Stiefgoedcoaches hebt gevolgd.

Het interne communicatieplatform

De plaats waar alles samenkomt – denk hierbij o.a. aan de bibliotheek Stiefgoedmethodiek en daar waar opdrachten voor cliënten worden klaargezet – is het interne digitale platform. Al tijdens de opleiding maak je gebruik van dit platform. Zo heb je altijd alle middelen bij de hand om jouw werk als Stiefgoedcoach zo goed mogelijk uit te kunnen voeren en is alles wat je tot je beschikking hebt, up to date.

Investering

De kosten van deelname aan de opleiding tot Stiefgoedcoach zijn:

€ 1.750,- excl. btw en inclusief studiemateriaal (m.u.v. boeken vermeld op de leeslijst), lunch en examinering.

Jouw profiel op de landelijke website

Na het behalen van de licentie Stiefgoedcoach, heb je de mogelijkheid om je als gelicenseerd Stiefgoedcoach te profileren op de landelijke website, waardoor  je zichtbaar en vindbaar bent voor potentiële cliënten. Een ‘eigen website’ laten maken is niet nodig. Als je al wel een website hebt en je juist wél wilt dat die wordt gekoppeld met de landelijke website van Stiefgoed, dan heb je daar de mogelijkheid toe. Zo heeft profilering op de landelijke website niet alleen voordelen voor jouw zichtbaarheid als Stiefgoedcoach, maar ook voor jouw mogelijke anderen activiteiten.

Tijdens en na de informatiebijeenkomst krijg je meer informatie over deze wijze van profileren.

Informatie- en aanmelding

Ben je geïnteresseerd om de opleiding tot Stiefgoedcoach te volgen, aan het werk te gaan met de Stiefgoedmethodiek en je wellicht te profileren als Stiefgoedcoach op de landelijke website?  Je kunt jouw interesse kenbaar maken door middel van het formulier wat je onderaan deze pagina vindt.

Voor een snelle afhandeling helpt het als je direct jouw cv meestuurt.

De volgende stap is de informatie bijeenkomst. Naast dat je ongetwijfeld meer wil weten over de opleiding en hoe Stiefgoed werkt, willen wij jou graag wat beter leren kennen. We vinden namelijk dat we zorgvuldig onze toekomstige Stiefgoedcoaches mogen selecteren. Het is immers nogal wat om met samengestelde gezinnen te werken. Om aan beide doelen te voldoen, wordt je uitgenodigd voor een online informatiebijeenkomst.

Samen zetten we de Stiefgoedmethodiek nóg meer op de kaart

Eén op de vijf kinderen leeft in minstens één samengesteld gezin Tot nu toe hebben wij 3000 gezinnen begeleidt, dat is 1% van de (NL) doelgroep, dus er is nog veel te doen! Laat het ons snel weten als je geïnteresseerd bent.

Stiefgoed Regio Zwolle

zwolle@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Utrecht-Zuid

utrechtzuid@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Den Haag-West

denhaagwest@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Eindhoven/Uden

eindhoven@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Den Haag-Oost

denhaagoost@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Amsterdam-Zuid

amsterdamzuid@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Amersfoort

amersfoort@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Amstelveen

amstelveen@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Midden Zeeland

middenzeeland@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Heerenveen

heerenveen@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Amsterdam-Oost

jacqueline@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Dordrecht

lianne@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Oisterwijk

maddy@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed 's-Hertogenbosch

shertogenbosch@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Bergen op Zoom

bergenopzoom@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Hellevoetsluis

hellevoetsluis@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Veenendaal

Veenendaal@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Doetinchem

Doetinchem@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Stiefgoed Den Helder

denhelder@stiefgoed.nl 085 130 44 70

Is je interesse gewekt? Vul het formulier in en we zien je graag binnenkort bij de online informatiebijeenkomst!
  • Upload eventueel je CV
    Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 50 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.