Aansluiten bij Stiefgoed

Ben jij coach of therapeut en wil jij je specialiseren in samengestelde gezinnen. Sluit je aan, volg de interne opleiding en start een eigen Stiefgoedpraktijk!

Sluit je aan bij de Stiefgoedformule en ontdek de kracht van samenwerken

De professionals van Stiefgoed zijn opgeleid tot therapeut of coach en hebben ervaring in systemisch werken. Allen leven zij, of hebben zij geleefd, in een samengesteld gezin, waardoor zij ervaringsdeskundige zijn. Iedereen die aan is gesloten bij Stiefgoed heeft een intensieve jaaropleiding binnen Stiefgoed gevolgd die wordt verzorgd door Patricia Heije, oprichter van Stiefgoed en ontwikkelaar van de Stiefgoed Methodiek.

Als professionals zijn zij ondernemer en werken zij vanuit hun eigen praktijk aan de missie van Stiefgoed: het percentage samengestelde gezinnen dat gelukkig bij elkaar blijft, verhogen.

Ben jij een therapeut of coach en wil jij je specialiseren in samengestelde gezinnen en je eigen Stiefgoed praktijk starten? Wij komen graag in contact met jou wanneer je toegankelijk, professioneel, daadkrachtig en ervaringsdeskundig bent. Daarnaast is passie voor begeleidingswerk en grote affiniteit met de doelgroep een vereiste. Natuurlijk beschik je over een goede therapeutische- of coachopleiding die het zorgvuldig begeleiden van mensen rechtvaardigt en heb je systemische werkervaring.

Patricia Heije, Oprichtster Stiefgoed

"Omdat ik weet hoe het is om de niet vanzelfsprekende rol van stiefouder te krijgen en hoe dit je partnerrelatie beïnvloedt, kan ik helpen dit vorm te geven".

Den Helder
Lelystad Centrum, 't Veld, Lelystad
Etten-Leur
Roosendaal
Gorinchem
Breda
Zutphen
Apeldoorn
Gouda
Arnhem
Maastricht
Bergen op Zoom
Rotterdam
Amsterdam
Tilburg
Nijmegen
Den Bosch

Dit zijn de regio's die nog een Stiefgoed-professional kunnen gebruiken

Aangezien er pas 20 locaties in Nederland zijn, is er een grote kans dat jouw leefomgeving nog niet van een Stiefgoed-vestiging is voorzien. Er lopen gesprekken met potentiële Stiefgoed-professionals. Als dat zo is in jouw leefomgeving, dan geven wij dat aan, zodat je weet waar je aan toe bent.

Selectietraject

Ben je geïnteresseerd om je te vestigen in één van de genoemde locaties? Je kunt jouw wens kenbaar maken door middel van het ingevuld versturen van het formulier wat je onderaan deze pagina vindt. Voor een snelle afhandeling helpt het als je direct jouw cv meestuurt. Als jouw CV en formulier voldoende perspectief bieden om met elkaar in gesprek te gaan, dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met Patricia Heije. Als dit gesprek goed verloopt en zij en jij vertrouwen hebben dat samenwerken past, dan krijgt de kennismaking een vervolg.

Na het selectietraject gaan de toekomstige Stiefgoed-professionals de interne opleiding in om het vak te leren. De frequentie is gemiddeld 2 dagen per maand en je krijgt les in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. Tussen de lesdagen door krijg je aanvullende opdrachten.

Let op: hoe fijn ook om te lezen dat je interesse hebt, als je niet binnen 20 minuten van een genoemde locatie woont, dan krijgt jouw bericht geen vervolg.

Certificering en onderhoud

De opleiding wordt bij het behalen van de eindtermen beloond met het certificaat tot Stiefcoach / Stiefgoed-professional® Na het behalen van het certificaat wordt er van je verwacht dat je minimaal 6 x per jaar aansluit bij de 6-wekelijkse intervisie, professionalisering & werkoverlegmomenten. Daarnaast dien je aanwezig te zijn bij de professionaliseringsbijeenkomsten die 2 x per jaar worden gehouden. Alle bovenstaande activiteiten vinden plaats in het midden van het land. Concreet betekent dit dat je altijd een halve / hele dag per maand zult besteden aan bijscholing.

Stiefgoed-ondernemer worden?

Is je interesse gewekt? Stuur ons je motivatie en contactgegevens, zodat wij samen met jou de mogelijkheden kunnen bekijken.
  • Upload eventueel je CV
    Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 50 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.