“Als het met de kinderen niet klikt, heeft de relatie geen kans”

In deze podcast spreek ik met Gideon de Haan, o.a. gezinstherapeut en mediator over relaties in het algemeen en over scheiden en het samengesteld gezin in het bijzonder. "Ben je bereid om de ander (weer) serieus te (gaan) nemen? Het…

In deze podcast spreek ik met Gideon de Haan, o.a. gezinstherapeut en mediator over relaties in het algemeen en over scheiden en het samengesteld gezin in het bijzonder.

“Ben je bereid om de ander (weer) serieus te (gaan) nemen? Het enige wat helpt bij boosheid is vergeven. Boosheid roept boosheid op en daar bereik je niks mee. En de regie te nemen op je eigen leven. In elke situatie ben je 50% verantwoordelijk voor wat je aanricht en waar je je in bevindt.

#61 #MasterPodcast

“ALS HET MET DE KINDEREN NIET KLIKT, DAN HEEFT DE RELATIE GEEN KANS,” Gideon de Haan.

“Scheiden is niet makkelijker dan vroeger, maar wel eerder een optie. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 17 was. Een moeilijke leeftijd om hiermee om te gaan. De impact op mijn leven is geweest ‘scheiden is een optie’. Terwijl ik anders gedacht zou hebben ‘Je trouwt voor altijd en eeuwig’ en daar werk je dan ook langer voor. Het doet iets met jezelf. De voorspelbaarheid komt op de helling te staan. Het beïnvloedt de manier waarop je naar de relatie kijkt.”

Eigenlijk zou ook nu weer iedereen met een relatie, gescheiden, levend in een samengestelde relatie naar deze #masterpodcast moeten luisteren als je je samen wilt ontwikkelen in jullie relatie.

Voor vragen over deze podcast kun je sturen naar:

Klikt het niet tussen jou en de kinderen van je partner en wil je dit verbeteren? Neem dan contact op met een van mijn collega’s Stiefgoedcoaches bij jou in de buurt.

Voor Rotterdam en omgeving:
Annette@stiefgoed.nl

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp