“De liefde moet gevierd worden,” Grace, 63 jaar, trouwambtenaar.

"De liefde moet gevierd worden" Grace is op 63 jarige leeftijd trouwambtenaar geworden. Wat is de reden dat ze dit doet? En wat betekent 'de liefde' voor haar in haar leven? Grace heeft twee huwelijken en een geregistreerd partnerschap (samengesteld…

“De liefde moet gevierd worden”

Grace is op 63 jarige leeftijd trouwambtenaar geworden. Wat is de reden dat ze dit doet? En wat betekent ‘de liefde’ voor haar in haar leven?

Grace heeft twee huwelijken en een geregistreerd partnerschap (samengesteld gezin) achter de rug. En hier blikt zij tijdens ons gesprek op terug.
Haar eerste huwelijk duurde slechts twee jaar. Het strandde omdat Grace na die twee jaar niet zwanger was en hij een gezin wilde. Achteraf gezien, had zij tijdens dat huwelijk ‘geen stem’ en leerde ze na haar scheiding voor zichzelf op te komen en onafhankelijk te zijn.
Na negen jaar allleen wordt ze zwanger van “een scharrel”. Ze besluiten er toch samen voor te gaan, maar dit blijkt niet te werken. Er komt een aardig ingewikkelde omgangsregeling. Zo ingewikkeld dat Grace op een bepaald moment zegt: “Barst.”
Daarna volgen jaren van overleven, en omdat je door moet voor je kind en met dank aan de sterke emotie boosheid, komt ze echt verder.

Na lange tijd alleen wordt ze toch weer verliefd en dat wordt een samengesteld gezin en maakt ze de neorme fout (zegt ze zelf) door op vakantie te gaan met de ex erbij. Ook verschillen ze enorm van opvoedstijl en wordt Grace gek van de troep die ze overal tegenkomt en van de tafelmanieren……ook deze relatie eindigt.

Nu is Grace alleenstaand en ziet ze vooral ‘de liefde die gevierd moet worden’ in de stellen die ze trouwt. Met een lach en een traan vertelt zij over een stel dat zij gaat trouwen.

“De liefde bestaat”

Wil jij Grace benaderen om kennis te maken en of je vraag te stellen over jouw huwelijk? Dat kan via Annette@stiefgoed.nl onder vermelding ‘Grace de trouwambtenaar’. Geef jouw gegevens, dan zorg ik dat Grace contact met je opneemt.

Met dank aan Grace voor het interview voor deze podcast van “Op zoek naar de liefde”, de professional uit & thuis.

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp