“De rol van de ouder is het kind mee te nemen,” Marianne 36 jaar

Marianne is 15 jaar oud als haar ouders gaan scheiden.

Ze kan het zich goed herinneren, want toen ze lag te slapen, werd ze ‘van haar bed gelicht’ omdat haar vader wat te vertellen had. De boodschap was heel pijnlijk, haar vader ging weg, naar zijn vriendin. Haar moeder blijft met groot liefdesverdriet achter. Dat maakt dat Marianne ervoor kiest om bij haar moeder te ‘blijven’ en geen/heel weinig contact te hebben met haar vader.
Een paar jaar later krijgt haar moeder kanker en overlijdt ze veel te vroeg. Marianne heeft tijdens het sterfbed van haar moeder het contact met haar vader hersteld en dat betekent dat ze ook moest leren omgaan met zijn nieuwe vriendin/vrouw. Ze gooit de knuppel in het hoenderhoek en gaat een gesprek aan.
Wat de scheiding van haar ouders en de dood van haar moeder haar leert over het leven, vertelt zij op haar eigen spontane wijze met een lach, en ook een traan.
Ik was en ben onder de indruk van Marianne. En ik denk dat jij als luisteraar Marianne in dit half uur goed leert kennen en leert begrijpen hoe zij haar leven leidt. En dat je ook begrijpt wat de invloed van een scheiding kan zijn op een jong meisje van 15.
En verder verklap ik niks…… luister naar deze prachtige jongedame! Met heel mooie wijze tips voor elke ouder in zo’n situatie.

Een scheiding heeft flinke gevolgen voor de kinderen in het gezin. Wij, STIEFGOED, zijn er ook voor kinderen die moeite hebben met de scheiding en daar lastig met de ouders over kunnen praten i.v.m. hun eigen pijn en de zichtbare pijn van jou als ouder en hun loyaliteit jegens jou en de andere ouder.
Bel +3185 130 44 70 als je wilt weten welk aanbod Stiefgoed hiervoor heeft.

In het belang van de kinderen, en ook voor zichzelf, beseffen gelukkig steeds meer ouders na een scheiding dat de ouderschapsrelatie altijd blijft. En komen zij bij ons, STIEFGOED, voor een traject ouderschapscaching. Al heb je een nieuwe partner, ouders ben en blijf je samen.

Hoe werkt ouderschapscoaching tussen jou en je ex-partner?
We starten met een korte intake met beiden tegelijk. Daarna staat er individuele sessie gepland met de coach, zo kan je in alle rust jouw verhaal  en jouw zorgen of irritaties vertellen. Daarna komen jullie samen en begeleidt de coach jullie door het gedeelde verleden, wat de basis is waarop de toekomst gebouwd wordt. Daarna gaan jullie aan de slag met de zaken die niet lekker lopen. Daarbij is er ruimte voor ieders visie en beleving, waarna de coach jullie begeleidt naar overeenstemming en acceptatie.  Het uiteindelijke doel is niet dat jullie de beste vrienden worden, maar dat jullie sámen een goed fundament vormen voor de kinderen. In eerste instantie doen alleen de biologische ouders mee aan ouderschapscoaching.
Als het past en wenselijk is voor beide ouders dan kunnen later ook andere partijen, zoals de stiefouder(s), aanschuiven.

Herken je je in bovenstaand verhaal? Neem contact op, stel je vragen of maak een afspraak.
In Oktober zijn er twee momenten voor een gratis halfuur gesprek in Rotterdam e.o., te weten op
– Woensdag 09-10, van 15:30 uur tot 18:00 uur, de week van de Opvoeding “Als het goed met jou als ouder gaat, gaat het (nog) beter met je kind.”
– Zaterdag 19-10, van 12:00 uur tot 14:00 uur.

Inschrijven dient te gebeuren via de website, Stiefgoed.nl–> locatie Rotterdam –> inschrijven

Voor Rotterdam e.o.:
Annette@stiefgoed.nl

–> Met grote dank aan Marianne voor dit interview.
–> Elke twee weken een nieuwe “Op zoek naar de liefde” podcast van ca. 30 minuten ‘rauw’.
–> Op zondag 13 oktober, de Nationale dag van de Stiefouder, komt de volgende podcast online, via de website Stiefgoed.nl, en dat is een SPECIAL EDITION met Patricia Heije, directeur van STIEFGOED

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp