Online coaching samengesteld gezin

Stiefgoed biedt online coaching voor individuen of koppels met een samengesteld gezin. Deze wijze van begeleiding is snel en flexibel inzetbaar. Bovendien is het de manier om in deze tijd besmettingsrisico te voorkomen.

Online stiefcoaching is coaching via het internet. Het is een goede manier om afstand en reistijd te overbruggen, maar in deze tijd vooral een manier om geen risico van besmetting te lopen. We zijn niet afhankelijk van plaats of land waar je momenteel verblijft. Of je nu individueel gecoacht wilt worden, of als koppel, dat is om het even. Je kunt het idee hebben dat er, door het scherm, een barrière is. Niets is minder waar. Op deze wijze kunnen wij, net zoals stiefcoaching of relatietherapie in een fysieke praktijk, volgens onze methodiek coachen, maar dan met aangepaste technieken. De Stiefgoedcoach kan zien wat het gesprek met je doet en kan inhaken op datgene wat er gebeurd.  Als het crisis is en je wilt snel aan de slag, dan wordt er op zeer korte termijn tijd voor je vrij gemaakt.

Werkwijze online coaching samengesteld gezin door Stiefgoed

Bij het aanmelden vermeld je dat je gebruik wil maken van online coaching. De Stiefgoedcoach neemt via email of telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen voor een online intake. Je krijgt toegang tot ons cliëntenportaal, waar het intakeformulier klaar staat om door je ingevuld te worden. Voorafgaand aan de intake, ontvang je via email een toegangslink. Een paar minuten voordat jullie afspraak van start gaat, klik je op de link en kom je in de online wachtkamer terecht. Op het afgesproken moment laat de Stiefgoedcoach je toe tot de online spreekkamer. Vanaf dat moment zien en horen jullie elkaar.

Als je samen met je partner een afspraak hebt bij de Stiefgoedcoach, dan maakt het niet uit of je allebei achter hetzelfde scherm zit, of beiden op een anderen locatie. Het enige verschil is dat je, bij verschillende locaties, allebei toegang moet hebben tot een computer o.i.d. en tot de  email met de link. Dat is zo geregeld.

We beginnen met een intake waarin er geluisterd wordt naar jouw verhaal, de kern van het probleem eruit gehaald wordt, maar ook wat je wil bereiken met de coaching. Aan het einde van de intake vertelt de Stiefgoedcoach je wat het stappenplan is om je doel te bereiken.

Vanaf de tweede sessie gaan we gericht aan het werk om het probleem op te lossen. Tijdens de sessies werken we volgens de bewezen Stiefgoedmethodiek en blijven we focus houden op rust en harmonie in het samengesteld gezin en de relatie. Het gesprek wat jullie voeren wordt verduidelijkt  door te werken met flipovers, tafelopstellingen, posters en naslagwerken.

Aanmelden voor online coaching samengesteld gezin

Het is niet voor iedereen eenvoudig om op korte termijn een moment te vinden in de agenda waarop je, eventueel samen met je partner, aanwezig kunt zijn in de praktijk. Wij hebben gemerkt dat het inplannen van online coaching eenvoudiger is omdat je simpelweg niet meer te maken hebt met reistijd en verschillende locaties. Dat maakt agenda’s flexibeler. Als het crisis is en je wilt snel aan de slag, dan wordt er op zeer korte termijn tijd voor je vrij gemaakt. De Stiefgoedcoaches die online coaching aanbieden vermelden dit op hun persoonlijke pagina.

Duur

Gemiddeld 1 uur.