Ouderschapscoaching voor ex-partners

We zien het zo vaak en of je het nu vechtscheiding noemt of niet: conflicten tussen ex-partners zorgen voor moeilijkheden. De kinderen lijden onder het conflict of jij en je ex of nieuwe partner voelen steeds meer afstand naar elkaar.

Een conflict met je ex over de kinderen, de situatie binnen een nieuw samengesteld gezin, regels of vakanties. Als alle contacten op ruzie uitdraaien, vreet dat energie. Energie die je wellicht liever in je nieuwe leven stopt. Stiefgoed helpt door ouderschapscoaching met je ex-partner, zodat contact weer functioneel wordt, jij kunt bouwen aan je nieuwe leven, alleen of met je nieuwe partner, kinderen en stiefkinderen.

Een samengesteld gezin zorgt voor extra druk

Een goed contact met de andere ouder van je kind(eren) is niet vanzelfsprekend. Als één van de ouders vervolgens een nieuw samengesteld gezin vormt, ontstaan er vaak extra problemen in het contact tussen de biologische ouders. Een samengesteld gezin betekent ook een nieuwe volwassene die ook zijn of haar plek nodig heeft. Verandering in een systeem, betekent verandering voor iedereen.

Hoe werkt ouderschapscoaching tussen jou en je ex-partner?

Met ouderschapscoaching zoeken jij en je ex-partner samen naar de oorzaak en oplossingen voor conflicten. We houden rekening met ieders behoeften, zodat jullie aan het einde van het traject allebei blij zijn met de uitkomst. We bekijken wat er nodig is om rust te krijgen in de nieuwe situatie, hoe we ervoor kunnen zorgen dat beide ouders de nieuwe situatie accepteren en welke positieve rol er voor ieder weggelegd is. Ons doel: rust en harmonie voor de ouders, kinderen en stiefouder(s).

We starten met een korte intake met beiden tegelijk. Daarna staat er een individuele sessie gepland met de therapeut, zo kan je in alle rust jouw verhaal en jouw zorgen of irritaties vertellen. Daarna komen jullie samen en begeleidt de therapeut jullie door het gedeelde verleden, wat de basis is waarop de toekomst gebouwd wordt. Daarna gaan jullie aan de slag met de zaken die niet lekker lopen. Daarbij is er ruimte voor ieders visie en beleving, waarna de therapeut jullie begeleidt naar overeenstemming en acceptatie.  Het uiteindelijke doel is niet dat jullie de beste vrienden worden, maar dat jullie sámen een goed fundament vormen voor de kinderen. In eerste instantie doen alleen de biologische ouders mee aan ouderschapscoaching. Als het past en wenselijk is voor beide ouders dan kunnen later ook andere partijen, zoals de stiefouder(s), aanschuiven.

Als je denkt dat ouderschapcoaching iets voor jullie is, neem dan contact op met één van onze Stiefgoedcoaches voor het inplannen van een kennismaking.

Duur

90 minuten

Aantal sessies

4 tot 8