Wanneer een conflict met je ex-partner zorgt voor onrust in je nieuwe gezin

Een conflict met je ex over de kinderen, de situatie binnen je nieuwe samengestelde gezin, regels of vakanties. Als alle contacten op ruzie uitdraaien, vreet dat energie. Energie die je liever in je nieuwe gezin stopt. Stiefgoed helpt bij ouderschapscoaching met je ex-partner, zodat jij kunt bouwen aan je relatie met je nieuwe partner, kinderen en stiefkinderen.

Een goed contact met de andere ouder van je kind(eren) is niet vanzelfsprekend. Zodra één van de ouders een nieuw samengesteld gezin vormt, ontstaan er vaak extra problemen in het contact tussen de biologische ouders. Met ouderschapscoaching zoeken jij en je ex-partner samen naar oplossingen voor conflicten. We houden rekening met ieders behoeften, zodat jullie aan het einde van het traject allebei blij zijn met de uitkomst. We bekijken wat er nodig is om rust te krijgen in de nieuwe situatie, hoe we ervoor kunnen zorgen dat beide ouders de nieuwe situatie accepteren en welke positieve rol de biologische ouder kan krijgen in het samengestelde gezin. Ons doel: rust en harmonie voor de biologische ouders, kinderen en stiefouder(s).

Hoe werkt ouderschapscoaching tussen jou en je ex-partner?

In eerste instantie doen alleen de biologische ouders mee aan ouderschapscoaching. Eventueel kunnen later ook andere partijen, zoals de stiefouder(s), aanschuiven.

Ons kwaliteitsdocument
Zijn ex-partner verstoort ons leven. Hoe zorgen we voor rust?
Duur

90 minuten

Aantal sessies

4 tot 8

Kosten

€98,-

(per uur incl. BTW)
 
De specialisten van Stiefgoed zitten verspreid in heel Nederland. Goede hulp bij jouw situatie is dus nooit ver weg.

Zoek hulp bij jou in de buurt

Hier helpen wij jou ook bij.

Stiefcoaching

Stiefcoaching: Je samengestelde gezin en relatie weer op rolletjes

Je zet alles op alles om je samengestelde gezin te laten werken, maar alle inspanningen lijken jullie alleen maar verder uit elkaar te drijven. Stiefcoaching zorgt ervoor dat je harde werk beloond wordt met een gezin dat op rolletjes loopt.

Dit is wat ik zoek
Relatietherapie

Deze daadkrachtige relatietherapie hersteld de verbinding en het gevoel van samen zijn.

Iedereen komt wel eens in de situatie terecht dat het niet meer lekker loopt in je relatie. In combinatie met een samengesteld gezin, kan die situatie nog ingewikkelder zijn. Relatietherapie bij Stiefgoed zorgt ervoor dat er orde komt in de chaos en antwoord komt op vragen als: hoe kunnen wij op een gezonde en fijne manier samen of als je daarvoor kiest wellicht apart, de toekomst in.

Dit is wat ik zoek
Voorbereiden op een samengesteld gezin

Voorbereiding op je samengestelde gezin: zorg dat jouw stiefgezin wél werkt

Je verlangt naar samenwonen met je nieuwe partner, maar weet dat het niet eenvoudig wordt. Een samengesteld gezin is vaak hard werken. Wat zijn de meest voorkomende problemen bij samengestelde gezinnen, en hoe voorkom je die? Stiefgoed helpt bij een goede start voor je nieuwe gezin.

Dit is wat ik zoek
Individuele coaching voor ex-partners

Individuele coaching: omgaan met het nieuwe gezin van je ex

Door je kind(eren) zijn jij en je ex voor altijd aan elkaar verbonden. Dat zorgt soms voor lastige situaties. Zeker als je moeite hebt met de nieuwe relatie van je ex. Het nieuwe gezin van je ex heeft ook op jouw leven een grote impact.

Dit is wat ik zoek
Coaching voor kinderen

De kinderen in jouw samengestelde gezin op hun plek

Niet meer met papa en mama in één huis, wennen aan de nieuwe partner van je vader of moeder en opnieuw je plek vinden tussen stiefbroers en -zussen. Kinderen in een samengesteld gezin krijgen veel op hun bord. Wij helpen ze de scheiding te verwerken en hun draai te vinden in het nieuwe gezin.

Dit is wat ik zoek
Events voor samengestelde gezinnen

Laat je nieuwe gezin slagen met onze events

Wat is je rol als stiefouder? Hoe gaan jullie je kinderen opvoeden? Hoe ga je om met ex-partners? Tijdens de events van Stiefgoed leren jullie hoe je heldere afspraken maakt. Zo zorgen jullie ervoor dat jullie samengestelde gezin wél werkt.

Dit is wat ik zoek