Wanneer spanning of een conflict met je ex-partner zorgt voor onrust in je leven en dat van de kinderen.

Een conflict met je ex over de kinderen, de situatie binnen een nieuw samengestelde gezin, regels of vakanties. Als alle contacten op ruzie uitdraaien, vreet dat energie. Energie die je wellicht liever in je nieuwe leven stopt. Stiefgoed helpt door ouderschapscoaching met je ex-partner, zodat contact weer functioneel wordt, jij kunt bouwen aan je nieuwe leven, alleen of met je nieuwe partner, kinderen en stiefkinderen.

Een goed contact met de andere ouder van je kind(eren) is niet vanzelfsprekend. Als één van de ouders vervolgens eens een nieuw samengesteld gezin vormt, ontstaan er vaak extra problemen in het contact tussen de biologische ouders. Met ouderschapscoaching zoeken jij en je ex-partner samen naar de oorzaak en oplossingen voor conflicten. We houden rekening met ieders behoeften, zodat jullie aan het einde van het traject allebei blij zijn met de uitkomst. We bekijken wat er nodig is om rust te krijgen in de nieuwe situatie, hoe we ervoor kunnen zorgen dat beide ouders de nieuwe situatie accepteren en welke positieve rol er voor ieder weggelegd is. Ons doel: rust en harmonie voor de ouders, kinderen en stiefouder(s).

Hoe werkt ouderschapscoaching tussen jou en je ex-partner?

We starten met een korte intake met beiden tegelijk. Daarna staat er individuele sessie gepland met de therapeut, zo kan je in alle rust jouw verhaal  en jouw zorgen of irritaties vertellen. Daarna komen jullie samen en begeleidt de therapeut jullie door het gedeelde verleden, wat de basis is waarop de toekomst gebouwd wordt. Daarna gaan jullie aan de slag met de zaken die niet lekker lopen. Daarbij is er ruimte voor ieders visie en beleving, waarna de therapeut  jullie begeleidt naar overeenstemming en acceptatie.  Het uiteindelijke doel is niet dat jullie de beste vrienden worden, maar dat jullie sámen een goed fundament vormen voor de kinderen. In eerste instantie doen alleen de biologische ouders mee aan ouderschapscoaching. Als het past en wenselijk is voor beide ouders dan kunnen later ook andere partijen, zoals de stiefouder(s), aanschuiven.

Ons kwaliteitsdocument
Toen zijn nieuwe partner in beeld kwam, was het gedaan met de rust in het leven van mij en de kinderen. Zó komt het niet goed! Hoe lossen wij dit op?
Duur

90 minuten

Aantal sessies

4 tot 8

Kosten

€102,-

(per uur incl. BTW)
 

Zoek hulp bij jou in de buurt

De specialisten van Stiefgoed zitten verspreid in heel Nederland. Goede hulp bij jouw situatie is dus nooit ver weg. Bekijk locaties

Hier helpen wij jou ook bij.

Stiefcoaching

Stiefcoaching: Je samengestelde gezin en relatie weer op rolletjes

Je zet alles op alles om je samengestelde gezin te laten werken, maar alle inspanningen lijken jullie alleen maar verder uit elkaar te drijven. Stiefcoaching zorgt ervoor dat je harde werk beloond wordt met een gezin dat op rolletjes loopt.

Dit is wat ik zoek
Relatietherapie

Deze daadkrachtige relatietherapie herstelt de verbinding en het gevoel van samen zijn.

Iedereen komt wel eens in de situatie terecht dat het niet meer lekker loopt in je relatie. In combinatie met een samengesteld gezin, kan die situatie nog ingewikkelder zijn. Relatietherapie bij Stiefgoed zorgt ervoor dat er orde komt in de chaos en antwoord komt op vragen als: hoe kunnen wij op een gezonde en fijne manier samen, of als je daarvoor kiest wellicht apart, de toekomst in.

Dit is wat ik zoek
Online coaching samengesteld gezin

Online coaching voor individuen of koppels met een samengesteld gezin

Stiefgoed biedt online coaching voor individuen of koppels met een samengesteld gezin. Het is een goede manier om afstand en reistijd te overbruggen, maar in deze tijd vooral een manier om geen risico van besmetting te lopen. We zijn niet afhankelijk van plaats of land waar je momenteel verblijft.

Dit is wat ik zoek
Voorbereiden op een samengesteld gezin

Voorbereiding op je samengestelde gezin: zorg dat jouw stiefgezin wél werkt

Je verlangt naar samenwonen met je nieuwe partner, maar weet dat het niet eenvoudig wordt. Een samengesteld gezin is vaak hard werken. Wat zijn de meest voorkomende problemen bij samengestelde gezinnen, en hoe voorkom je die? Stiefgoed helpt bij een goede start voor je nieuwe gezin.

Dit is wat ik zoek
Individuele coaching voor ex-partners

Individuele coaching: omgaan met de nieuwe situatie en de invloed van nieuwe partners en kinderen

Door je kind(eren) zijn jij en je ex voor altijd aan elkaar verbonden. Dat zorgt soms voor lastige situaties. Zeker als je moeite hebt met de nieuwe relatie van je ex. Het nieuwe gezin van je ex heeft ook op jouw leven een grote impact.

Dit is wat ik zoek
Coaching voor kinderen

De kinderen in jouw samengestelde gezin op hun plek

Niet meer met papa en mama in één huis, wennen aan de nieuwe partner van je vader of moeder en opnieuw je plek vinden tussen stiefbroers en -zussen. Kinderen in een samengesteld gezin krijgen veel op hun bord. Wij helpen ze de scheiding te verwerken en hun draai te vinden in het nieuwe gezin.

Dit is wat ik zoek
Events voor samengestelde gezinnen

Laat je nieuwe gezin slagen met onze events

Wat is je rol als stiefouder? Hoe gaan jullie je kinderen opvoeden? Hoe ga je om met ex-partners? Tijdens de events van Stiefgoed leren jullie hoe je heldere afspraken maakt. Zo zorgen jullie ervoor dat jullie samengestelde gezin wél werkt.

Dit is wat ik zoek