Ouderschapscoaching ex-partners

We zien het zo vaak en of je het nu vechtscheiding noemt of niet: conflicten tussen ex-partners zorgen voor moeilijkheden. De kinderen lijden onder het conflict of jij en je ex of nieuwe partner voelen steeds meer afstand naar elkaar. Een goed contact en heldere afspraken met je ex zorgen voor rust bij iedereen. Onze coaches helpen jullie samen vooruit!

Een conflict met je ex over de kinderen, de situatie binnen een nieuw samengesteld gezin, regels of vakanties. Als alle contacten op ruzie uitdraaien, vreet dat energie. Energie die je wellicht liever in je nieuwe leven stopt. Stiefgoed helpt door ouderschapscoaching met je ex-partner, zodat contact weer functioneel wordt, jij kunt bouwen aan je nieuwe leven, alleen of met je nieuwe partner, kinderen en stiefkinderen.

Een goed contact met de andere ouder van je kind(eren) is niet vanzelfsprekend. Als één van de ouders vervolgens een nieuw samengesteld gezin vormt, ontstaan er vaak extra problemen in het contact tussen de biologische ouders. Met ouderschapscoaching zoeken jij en je ex-partner samen naar de oorzaak en oplossingen voor conflicten. We houden rekening met ieders behoeften, zodat jullie aan het einde van het traject allebei blij zijn met de uitkomst. We bekijken wat er nodig is om rust te krijgen in de nieuwe situatie, hoe we ervoor kunnen zorgen dat beide ouders de nieuwe situatie accepteren en welke positieve rol er voor ieder weggelegd is. Ons doel: rust en harmonie voor de ouders, kinderen en stiefouder(s).

Hoe werkt ouderschapscoaching tussen jou en je ex-partner?

We starten met een korte intake met beiden tegelijk. Daarna staat er een individuele sessie gepland met de therapeut, zo kan je in alle rust jouw verhaal en jouw zorgen of irritaties vertellen. Daarna komen jullie samen en begeleidt de therapeut jullie door het gedeelde verleden, wat de basis is waarop de toekomst gebouwd wordt. Daarna gaan jullie aan de slag met de zaken die niet lekker lopen. Daarbij is er ruimte voor ieders visie en beleving, waarna de therapeut jullie begeleidt naar overeenstemming en acceptatie.  Het uiteindelijke doel is niet dat jullie de beste vrienden worden, maar dat jullie sámen een goed fundament vormen voor de kinderen. In eerste instantie doen alleen de biologische ouders mee aan ouderschapscoaching. Als het past en wenselijk is voor beide ouders dan kunnen later ook andere partijen, zoals de stiefouder(s), aanschuiven.

Duur

90 minuten

Aantal sessies

4 tot 8

Kosten

€105,40 per uur

(per uur incl. BTW)