Relatietherapie

Iedereen komt wel eens in de situatie terecht dat het niet meer lekker loopt in je relatie. In combinatie met een samengesteld gezin, kan die situatie nog ingewikkelder zijn. Relatietherapie bij Stiefgoed zorgt ervoor dat er orde komt in de chaos en antwoord komt op vragen als: hoe kunnen wij op een gezonde en fijne manier samen, of als je daarvoor kiest wellicht apart, de toekomst in.

Twijfel jij of jouw partner over jullie relatie, weet je niet hoe het verder moet of heeft je relatie écht te verbeteren wil je gelukkig samen blijven? Weet je niet wat te doen?

Dan ben je niet de enige. 2 op de 3 relaties met een samengesteld gezin worden verbroken, regelmatig zonder dat er met behulp van een professional is gekeken naar de mogelijkheden in relatieontwikkeling die er nog zijn. Dat is ontzettend jammer, omdat 50% van de koppels uiteindelijk opnieuw voor elkaar kiest. Wij zeggen altijd: Uit elkaar gaan kan altijd nog.

Wat doen we tijdens een relatietherapie – traject:

We starten de relatietherapie met de situatie in beeld te brengen: wat speelt er – wat is jullie individuele en gezamenlijke geschiedenis – wat verbindt jullie – wat maakt dat de verbinding tussen jullie onder druk komt te staan. Tot slot staan we stil bij jullie individuele- en gezamenlijke doelstelling: wanneer is ieder van jullie tevreden.

Daarna gaan we aan de slag met het zichtbaar krijgen wat er binnen jullie relatie onder de waterlijn speelt: wat is wel voelbaar en beïnvloedt jouw geluk of die van de ander, maar krijg je geen grip op.

We gaan aan de slag om deze beperkende en verstorende dynamieken te veranderen in werkende dynamieken. Zo leer je hoe je ingewikkeldheden in jullie relatie kunt voorkomen en als dat niet lukt, om ze op te lossen.

Vervolgens gaan we aan de slag met de toekomst: wat zijn jullie verwachten, wat wil je, wat is daar voor nodig. Wat is hierin jouw aandeel en wat is de rol van jouw partner. Wat kun je voor elkaar betekenen en waar heb je eigen ruimte nodig.

Tot slot ronden we af met onderhoudsafspraken: een volgende relatiedip voorkomen is beter dan genezen.

Methodieken die tijdens relatietherapie gebruikt worden:

Wij geloven er niet in dat slechts één methodiek alles oplost. Daarom werken met verschillende methodieken en zet ik ze in afhankelijk van de problematiek die we zien. De methodieken zijn:

  • EFT
  • Contextuele therapie
  • Transactionele Analyse
  • NLP

Ga naar de pagina met gelicenseerd Stiefgoedcoaches voor het maken van een afspraak voor relatietherapie.

Duur

90 minuten

Aantal sessies

5 tot 10 sessies