Deze daadkrachtige relatietherapie herstelt de verbinding en het gevoel van samen zijn.

Twijfel jij of jouw partner over jullie relatie, weet je niet hoe het verder moet of heeft je relatie écht te verbeteren wil je gelukkig samen blijven? Weet je niet wat te doen?

Dan ben je niet de enige. 2 op de 3 relaties met een samengesteld gezin worden verbroken, regelmatig zonder dat er met behulp van een professional is gekeken naar de mogelijkheden in relatieontwikkeling die er nog zijn. Dat is ontzettend jammer, omdat 50% van de koppels uiteindelijk opnieuw voor elkaar kiest. Wij zeggen altijd: Uit elkaar gaan kan altijd nog. .

Wat doen we tijdens een traject:

We starten met de situatie in beeld te brengen: wat speelt er – wat is jullie individuele en gezamenlijke geschiedenis – wat verbind jullie – wat maakt dat de verbinding tussen jullie onder druk komt te staan. Tot slot staan we stil bij jullie individuele- en gezamenlijke doelstelling: wanneer is ieder van jullie tevreden.

Daarna gaan we aan de slag met het zichtbaar krijgen wat er binnen jullie relatie onder de waterlijn speelt: wat is wel voelbaar en beïnvloed jouw geluk of die van de ander, maar krijg je geen grip op.

We gaan aan de slag om deze beperkende en verstorende dynamieken te veranderen in werkende dynamieken. Zo leer je hoe je ingewikkeldheden in jullie relatie kunt voorkomen en als dat niet lukt, om ze op te lossen.

Vervolgens gaan we aan de slag met de toekomst: wat zijn jullie verwachten, wat wil je, wat is daar voor nodig. Wat is hierin jouw aandeel en wat is de rol van jouw partner. Wat kun je voor elkaar betekenen en waar heb je eigen ruimte nodig.

Tot slot ronden we af met onderhoudsafspraken: een volgende relatiedip voorkomen is beter dan genezen.

Methodieken die gebruikt worden:

Wij geloven er niet in dat slechts 1 methodiek alles oplost. Daarom werken met verschillende methodieken en zet ik ze in afhankelijk van de problematiek die we zien. De methodieken zijn:

  • EFT
  • Contextuele therapie
  • Transactionele Analyste
  • NLP
Ons kwaliteitsdocument
Sinds deze relatietherapie heb ik niet meer het gevoel er alleen voor te staan en ben ik weer gelukkig samen!
Duur

90 minuten

Aantal sessies

5 tot 10 sessies

Kosten

€102,- per uur

 

Zoek hulp bij jou in de buurt

De specialisten van Stiefgoed zitten verspreid in heel Nederland. Goede hulp bij jouw situatie is dus nooit ver weg. Bekijk locaties

Hier helpen wij jou ook bij.

Stiefcoaching

Stiefcoaching: Je samengestelde gezin en relatie weer op rolletjes

Je zet alles op alles om je samengestelde gezin te laten werken, maar alle inspanningen lijken jullie alleen maar verder uit elkaar te drijven. Stiefcoaching zorgt ervoor dat je harde werk beloond wordt met een gezin dat op rolletjes loopt.

Dit is wat ik zoek
Online coaching samengesteld gezin

Online coaching voor individuen of koppels met een samengesteld gezin

Stiefgoed biedt online coaching voor individuen of koppels met een samengesteld gezin. Het is een goede manier om afstand en reistijd te overbruggen, maar in deze tijd vooral een manier om geen risico van besmetting te lopen. We zijn niet afhankelijk van plaats of land waar je momenteel verblijft.

Dit is wat ik zoek
Voorbereiden op een samengesteld gezin

Voorbereiding op je samengestelde gezin: zorg dat jouw stiefgezin wél werkt

Je verlangt naar samenwonen met je nieuwe partner, maar weet dat het niet eenvoudig wordt. Een samengesteld gezin is vaak hard werken. Wat zijn de meest voorkomende problemen bij samengestelde gezinnen, en hoe voorkom je die? Stiefgoed helpt bij een goede start voor je nieuwe gezin.

Dit is wat ik zoek
Individuele coaching voor ex-partners

Individuele coaching: omgaan met de nieuwe situatie en de invloed van nieuwe partners en kinderen

Door je kind(eren) zijn jij en je ex voor altijd aan elkaar verbonden. Dat zorgt soms voor lastige situaties. Zeker als je moeite hebt met de nieuwe relatie van je ex. Het nieuwe gezin van je ex heeft ook op jouw leven een grote impact.

Dit is wat ik zoek
Ouderschapscoaching ex-partners

Wanneer spanning of een conflict met je ex-partner zorgt voor onrust in je leven en dat van de kinderen.

We zien het zo vaak en of je het nu vechtscheiding noemt of niet: conflicten tussen ex-partners zorgen voor moeilijkheden. De kinderen lijden onder het conflict of jij en je ex of nieuwe partner voelen steeds meer afstand naar elkaar. Een goed contact en heldere afspraken met je ex zorgen voor rust bij iedereen. Onze coaches helpen jullie samen vooruit!

Dit is wat ik zoek
Coaching voor kinderen

De kinderen in jouw samengestelde gezin op hun plek

Niet meer met papa en mama in één huis, wennen aan de nieuwe partner van je vader of moeder en opnieuw je plek vinden tussen stiefbroers en -zussen. Kinderen in een samengesteld gezin krijgen veel op hun bord. Wij helpen ze de scheiding te verwerken en hun draai te vinden in het nieuwe gezin.

Dit is wat ik zoek
Events voor samengestelde gezinnen

Laat je nieuwe gezin slagen met onze events

Wat is je rol als stiefouder? Hoe gaan jullie je kinderen opvoeden? Hoe ga je om met ex-partners? Tijdens de events van Stiefgoed leren jullie hoe je heldere afspraken maakt. Zo zorgen jullie ervoor dat jullie samengestelde gezin wél werkt.

Dit is wat ik zoek