Je samengestelde gezin en relatie weer op rolletjes

Van een moeizame relatie met je stiefkind tot ruzie met je partner over de opvoeding van jullie kinderen: een stiefcoach helpt jou en je partner om te gaan met lastige situaties.

Bij regulier ouderschap krijg je alle tijd om je nieuwe rol te ontdekken en daar in te groeien. Bij stiefouderschap werkt dat anders. Binnen een samengesteld gezin heb je te maken met andere dynamieken. De bescherming van je eigen kinderen kan voor ruzie zorgen tussen jou en je partner. In die lastige situatie moet je ook nog eens rekening houden met ex-partners, die vaak hoe dan ook een belangrijke rol in je leven spelen. Daarmee dealen zonder jezelf te verliezen is moeilijk. Niet voor niets gooit tweederde van de samengestelde gezinnen binnen vijf jaar de handdoek in de ring.

Ons kwaliteitsdocument
Sinds ik samenwoon, ben ik uitgeput. Hoe kom ik dit te boven?
Duur

90 minuten

Aantal sessies

4 tot 8

Vergoeding

Ja

Meer informatie?

Vergoeding


Soms kom je in aanmerking voor een hele of gedeeltelijke vergoeding via:

  • De ziektekostenverzekeraar: vraag bij je verzekering na of ouderschapscoaching onder de aanvullende verzekering valt.
  • De werkgever: veel werkgevers dragen bij aan een coachingstraject om stressklachten (en daardoor uitval) te voorkomen of op te lossen. Vraag dit na bij je werkgever.
  • De Belastingdienst: als het doel van de ouderschapscoaching gericht is op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het krijgen of behouden van je werk. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.
  • Het UWV: krijg je een uitkering? Dan heb je kans dat het UWV ouderschapscoaching vergoedt om je herstel en re-integratie te bevorderen. Meer informatie vind je op de website van het UWV.
Sluiten
Kosten

€98,-

(per uur incl. BTW)
 
De specialisten van Stiefgoed zitten verspreid in heel Nederland. Goede hulp bij jouw situatie is dus nooit ver weg.

Zoek hulp bij jou in de buurt

Hier helpen wij jou ook bij.

Voorbereiden op een samengesteld gezin

Voorbereiding op je samengestelde gezin: zorg dat jouw stiefgezin wél werkt

Je verlangt naar samenwonen met je nieuwe partner, maar weet dat het niet eenvoudig wordt. Een samengesteld gezin is vaak hard werken. Wat zijn de meest voorkomende problemen bij samengestelde gezinnen, en hoe voorkom je die? Stiefgoed helpt bij een goede start voor je nieuwe gezin.

Dit is wat ik zoek
Individuele coaching voor ex-partners

Individuele coaching: omgaan met het nieuwe gezin van je ex

Door je kind(eren) zijn jij en je ex voor altijd aan elkaar verbonden. Dat zorgt soms voor lastige situaties. Zeker als je moeite hebt met de nieuwe relatie van je ex. Het nieuwe gezin van je ex heeft ook op jouw leven een grote impact.

Dit is wat ik zoek
Ouderschapscoaching tussen ex-partners

Wanneer een conflict met je ex-partner zorgt voor onrust in je nieuwe gezin

We zien het bij veel samengestelde gezinnen: conflicten tussen ex-partners zorgen voor moeilijkheden in het nieuwe gezin. De kinderen lijden onder het conflict of jij en je partner voelen steeds meer afstand naar elkaar. Een goed contact en heldere afspraken met je ex zorgen voor rust bij iedereen. Onze coaches helpen.

Dit is wat ik zoek
Coaching voor kinderen

De kinderen in jouw samengestelde gezin op hun plek

Niet meer met papa en mama in één huis, wennen aan de nieuwe partner van je vader of moeder en opnieuw je plek vinden tussen stiefbroers en -zussen. Kinderen in een samengesteld gezin krijgen veel op hun bord. Wij helpen ze de scheiding te verwerken en hun draai te vinden in het nieuwe gezin.

Dit is wat ik zoek
Events voor samengestelde gezinnen

Laat je nieuwe gezin slagen met onze events

Wat is je rol als stiefouder? Hoe gaan jullie je kinderen opvoeden? Hoe ga je om met ex-partners? Tijdens de events van Stiefgoed leren jullie hoe je heldere afspraken maakt. Zo zorgen jullie ervoor dat jullie samengestelde gezin wél werkt.

Dit is wat ik zoek