Voorbereiding op je samengestelde gezin: zorg dat jouw stiefgezin wél werkt

De komst van een stiefouder veroorzaakt meer stress voor kinderen dan de scheiding van de biologische ouders, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Gelukkig brengt het onderzoek ook goed nieuws: voorlichting aan (stief)ouders vergroot de kans van slagen van het stiefgezin.

Met een goede voorbereiding voorkom je veel problemen. Zo geef je jullie nieuwe relatie de grootst mogelijke kans van slagen én bespaar je jullie kinderen veel verdriet. Met een gezinsplan helpt Stiefgoed jullie om een goede start te maken.

Gezinsplan voor samengesteld gezin

“We bouwen samen met de kinderen aan ons nieuwe gezin, wat leuk en leerzaam is. We weten allemaal waar we aan toe zijn en dragen ieder ons steentje bij!” Deze ouder vat precies samen waar het bij het maken van een gezinsplan voor een samengesteld gezin om draait.

Ideaal is om het plan te maken voordat je gaat samenwonen, maar je kunt dit ook doen als je al samenwoont en ontdekt dat je sommige situaties lastig vindt om te bespreken of nog niet kunt overzien.

Ons kwaliteitsdocument
We gaan samenwonen en ik wil heel graag dat het goed gaat.
Aantal sessies

4 tot 8

Vergoeding

Ja

Meer informatie?

Vergoeding


Soms kom je in aanmerking voor een hele of gedeeltelijke vergoeding via:

  • De ziektekostenverzekeraar: vraag bij je verzekering na of ouderschapscoaching onder de aanvullende verzekering valt.
  • De werkgever: veel werkgevers dragen bij aan een coachingstraject om stressklachten (en daardoor uitval) te voorkomen of op te lossen. Vraag dit na bij je werkgever.
  • De Belastingdienst: als het doel van de ouderschapscoaching gericht is op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het krijgen of behouden van je werk. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.
  • Het UWV: krijg je een uitkering? Dan heb je kans dat het UWV ouderschapscoaching vergoedt om je herstel en re-integratie te bevorderen. Meer informatie vind je op de website van het UWV.
Sluiten
Kosten

€98,-

(Bij >3 personen 125,- per uur incl. BTW)
 
De specialisten van Stiefgoed zitten verspreid in heel Nederland. Goede hulp bij jouw situatie is dus nooit ver weg.

Zoek hulp bij jou in de buurt

Hier helpen wij jou ook bij.

Stiefcoaching

Je samengestelde gezin en relatie weer op rolletjes

Je zet alles op alles om je samengestelde gezin te laten werken, maar alle inspanningen lijken jullie alleen maar verder uit elkaar te drijven. Stiefcoaching zorgt ervoor dat je harde werk beloond wordt met een gezin dat op rolletjes loopt.

Dit is wat ik zoek
Individuele coaching voor ex-partners

Individuele coaching: omgaan met het nieuwe gezin van je ex

Door je kind(eren) zijn jij en je ex voor altijd aan elkaar verbonden. Dat zorgt soms voor lastige situaties. Zeker als je moeite hebt met de nieuwe relatie van je ex. Het nieuwe gezin van je ex heeft ook op jouw leven een grote impact.

Dit is wat ik zoek
Ouderschapscoaching tussen ex-partners

Wanneer een conflict met je ex-partner zorgt voor onrust in je nieuwe gezin

We zien het bij veel samengestelde gezinnen: conflicten tussen ex-partners zorgen voor moeilijkheden in het nieuwe gezin. De kinderen lijden onder het conflict of jij en je partner voelen steeds meer afstand naar elkaar. Een goed contact en heldere afspraken met je ex zorgen voor rust bij iedereen. Onze coaches helpen.

Dit is wat ik zoek
Coaching voor kinderen

De kinderen in jouw samengestelde gezin op hun plek

Niet meer met papa en mama in één huis, wennen aan de nieuwe partner van je vader of moeder en opnieuw je plek vinden tussen stiefbroers en -zussen. Kinderen in een samengesteld gezin krijgen veel op hun bord. Wij helpen ze de scheiding te verwerken en hun draai te vinden in het nieuwe gezin.

Dit is wat ik zoek
Events voor samengestelde gezinnen

Laat je nieuwe gezin slagen met onze events

Wat is je rol als stiefouder? Hoe gaan jullie je kinderen opvoeden? Hoe ga je om met ex-partners? Tijdens de events van Stiefgoed leren jullie hoe je heldere afspraken maakt. Zo zorgen jullie ervoor dat jullie samengestelde gezin wél werkt.

Dit is wat ik zoek