“Een dag uit het leven van een stiefmoeder” op vakantie – deel 2

“Een dag uit het leven van een stiefmoeder” - vakantie naar Frankrijk- deel 2 - de aankomst op de camping Omdat alle stief coaches bij Stiefgoed ervaringsdeskundige zijn, wil ik jullie graag meenemen in één van mijn vele vakantieverhalen, als stiefmoeder.…

“Een dag uit het leven van een stiefmoeder” – vakantie naar Frankrijk- deel 2 – de aankomst op de camping

Omdat alle stief coaches bij Stiefgoed ervaringsdeskundige zijn, wil ik jullie graag meenemen in één van mijn vele vakantieverhalen, als stiefmoeder.

Vandaag deel 2: de aankomst op de camping.

Na een lange rit, in een “zure auto” stond mij de volgende uitdaging al te wachten nl de incheck bij de receptie. De camping lag op een lager plateau en de hellingsgraad van de weg om daar te komen bedroeg 15%. Alle auto’s werden naar beneden gebracht met een tractor maar mijn partner zei dat onze auto + grote caravan dat wel aankon.Met zweetdruppels op ons hoofd,  klotsende oksels en de nodige krachttermen reden we naar beneden. Pfffff, dat was gelukt.

Omdat wij graag de caravan + voortent + tenten voor de avond op wilden zetten werd inzet van onze kids gevraagd. Dat was jammer, want iedereen moest plots plassen (waar is de closetrol) het zwembad verkennen, de fiets uit de caravan halen, maar vooral “dorst” en waar zijn de zwemspullen en opblaasbare krokodillen en surfplankjes? Daar stonden we samen, vermoeid, bezweet en 5 kids die onvindbaar waren. Na een lauwwarm biertje kwamen er toch 2 terug die ons hielpen met de voortent op te zetten. Ieder jaar namen we ons voor om vooral de tentstokken van een nummer te voorzien, zodat we ze makkelijk in elkaar konden zetten, maar helaas was het weer niet gelukt. Nadat de voortent stond en de ijskast(en) waren aangesloten, konden pa (stief) en ma (stief) naar de plaatselijke winkel om liters water, frisdrank en andere boodschappen in te slaan. De jongste 2 moesten mee en de rest vertrouwden we toe aan de camping, dit alles onder toeziend oog van de oudste stiefzoon en dochter, met als expliciete opdracht: NIET naar het zwembad.

De eerste avond op de camping was steevast pizza’s halen en ons eerste rosé wijntje (nog niet helemaal koud) en nog zoekend naar de hangmat en citronella kaarsjes. 

Vermoeid maar tevreden keken we elkaar aan en dachten hetzelfde: “we made it (again)”.

To be continued…………..

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp