Een kijkje in mijn praktijkruimte in Amersfoort

Mijn naam is Sigrid de Haan. Ik werk als stiefcoach in de regio Amersfoort. Toen ik startte als stiefcoach vonden mijn gesprekken plaats bij de mensen thuis. Zodoende kwam ik bij veel samengestelde gezinnen over de vloer en kreeg ik…

Mijn naam is Sigrid de Haan. Ik werk als stiefcoach in de regio Amersfoort. Toen ik startte als stiefcoach vonden mijn gesprekken plaats bij de mensen thuis. Zodoende kwam ik bij veel samengestelde gezinnen over de vloer en kreeg ik steeds een inkijkje in het dagelijks leven van mijn cliënten. Soms maakte het de gesprekken ook onrustig: onverwacht bezoek aan de deur, kinderen die weer uit bed komen om te zien wie die vreemde mevrouw toch is, de huistelefoon die rinkelt etc. Sinds anderhalf jaar werk ik vanuit mijn eigen praktijkruimte in Amersfoort, tegenover station Schorthorst. Heerlijk is het om mensen in mijn eigen ruimte te kunnen ontvangen en in alle rust met hen te kunnen werken.

Mijn praktijk ademt een huiselijke sfeer uit, waardoor je je al snel op je gemak voelt. In de inrichting zie je de stiefgoedkleuren, paars en groen,  weer terug. Het ‘serieuze’ paars staat voor het verdriet dat vaak gevoeld wordt en de pijn die in deze ruimte op tafel komt. Het ‘frisse’ groen staat voor de nieuwe blik en de verhelderende inzichten die opgedaan worden.

In de ruimte vind je een zithoek waar de coachgesprekken en de gesprekken tijdens het inloopspreekuur plaatsvinden. Verder staat er een grote houten tafel met een scherm erboven. Hier komen kleine groepen (stief)ouders bij elkaar voor de informatieavonden over de ‘ins’ en ‘outs’ van het samengestelde gezin. Ook vinden hier de gespreksavonden plaats waarbij het delen van ervaringen centraal staat. De tafel staat op wieltjes. Zo kan ik hem makkelijk verplaatsen om vloerruimte vrij te maken voor de opstellingen die ik met cliënten doe in het begin van het coachingstraject. Via opstellingen help ik cliënten zicht te krijgen op de onderliggende dynamiek van hun eigen samengestelde gezin en op de plek die ze daarin innemen.

Al met al een praktijkruimte waar van alles gebeurt, waar lief en leed gedeeld wordt en nieuwe stappen gezet worden op weg naar meer rust en balans in samengestelde gezinnen. Ben je benieuwd naar de activiteiten die hier binnenkort plaatsvinden of wil je meer weten over de hulp en begeleiding die ik aanbied? Neem dan een kijkje op www.stiefgoed.nl/amersfoort of stuur een mailtje naar sigrid@stiefgoed.nl.

Sigrid de Haan

Stiefcoach bij Stiefgoed Amersfoort

sigrid@stiefgoed.nl

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp