Zoek hulp bij jou in de buurt

De specialisten van Stiefgoed zitten verspreid in heel Nederland. Goede hulp bij jouw situatie is dus nooit ver weg.

In een samengesteld gezin heb je veel meer mensen en dynamieken om rekening mee te houden dan in het kerngezin. Een ex die druk uitoefent bijvoorbeeld, en kinderen die er soms wel en soms niet zijn. Of kinderen die niet aan de stiefouder kunnen wennen. Ook de volwassenen kunnen soms hun draai niet vinden met hun stiefkind(eren) of zij accepteren als partners elkaars opvoedstijl niet.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de uitdagingen van een samengesteld gezin. De relatie komt hierdoor onder grote druk te staan. De ouders in het samengestelde gezin willen het vaak zo goed mogelijk doen voor iedereen en vergeten zichzelf hierbij. Dit kan leiden tot mentale overbelasting, met serieuze psychologische, psychische of fysieke problematiek.

Gevoel van herkenning

De Stiefgoedprofessionals zijn ervaringsdeskundigen. Dat geeft in eerste instantie het gevoel van herkenning voor de cliënten; iets dat zij missen bij een reguliere hulpverlener, hoe goed die zich ook inspant.

Door de intensieve specialistische opleidingen zijn de professionals van Stiefgoed uitermate goed in staat om de complexe dynamieken minder ingewikkeld te maken. Zij halen verborgen dynamieken boven water en leren je hoe je daar in je samengestelde gezin mee om kunt gaan. De Stiefgoedmethodiek waarmee de professionals werken is onbekend bij psychologen en reguliere dienstverleners.

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp