Co-ouder en quarantaine

Forum › Category: Samengesteld gezin › Co-ouder en quarantaine 0 Vote Up Vote Down Ietje asked 4 years ago hallo, Wij hebben een probleem. Om ervoor te zorgen dat onze 4 pubers heen en weer tussen ons en de andere…

ForumCategory: Samengesteld gezinCo-ouder en quarantaine
Ietje asked 4 years ago
hallo, Wij hebben een probleem. Om ervoor te zorgen dat onze 4 pubers heen en weer tussen ons en de andere twee ouders kunnen blíjven gaan hebben wij met de andere partner afgesproken de quarantaine regels strikt te nemen. De kids zijn nu bij de andere ouder en blijken om verschillende redenen zich niet aan onze afspraken te houden, met toestemming van de andere ouder te houden. als wij ons nu aan de regels houden dan mag het ene kind komende week niet naar ons toekomen en het andere wel. Het geeft verdeeldheid onder de kinderen, ons als partners en de relaties met de andere partner en ouder ☹ wat nu?
1 Answers
Sigrid de Haan answered 4 years ago

Hallo Ietje,

Het lijkt me goed om met de andere ouder in gesprek te gaan. Julie hebben samen afspraken gemaakt en die worden nu niet nagekomen. Probeer open-minded en zonder oordeel het gesprek in te gaan. Wat maakt dat de afspraken niet nagekomen worden? Hoe kijkt de andere ouder daar tegen aan? Zijn de afspraken wel haalbaar, of moeten ze bijgesteld worden? Wat is nodig om de afspraken na te leven? Probeer samen tot een goede afweging te komen. Lukt dat niet, laat het dan los. Maak dan je eigen afweging, samen met je nieuwe partner.

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp