Kind wil nieuwe partner niet zien. Meegeven of niet?

Forum › Category: Samengesteld gezin › Kind wil nieuwe partner niet zien. Meegeven of niet? 0 Vote Up Vote Down yvon asked 4 years ago Hallo, mijn ex en ik zijn 8 jaar geleden gescheiden. We hebben één dochter. Ze…

ForumCategory: Samengesteld gezinKind wil nieuwe partner niet zien. Meegeven of niet?
yvon asked 4 years ago

Hallo, mijn ex en ik zijn 8 jaar geleden gescheiden. We hebben één dochter. Ze is nu 10 jaar en groeit op in een co-ouderschap (week om week). Sinds een half jaar heb ik (moeder) een relatie -- de eerste in al die jaren. Deze relatie is serieus en stabiel. Mijn dochter heeft mijn nieuwe partner al vrij snel ontmoet. Alles leek goed te gaan. Ze hadden een leuke klik.

Twee maanden geleden bleek ineens dat mijn dochter veel verdriet en angsten heeft opgekropt, en ze mijn nieuwe partner totaal niet accepteert. Ze is onrustig in haar hoofd, is snel emotioneel, slaapt slecht. Sindsdien praten we er veel en goed over. Ze geeft aan dat ze bang is mij te verliezen, en ze voelt dat haar hele wereld (die door het co-ouderschap toch al onrustig is) op zijn kop staat door zijn komst.

Mijn nieuwe partner en ik hebben daarop besloten dat hij op 2 vaste doordeweekse dagen bij ons is. De rest van de week (ook het weekend) zijn mijn dochter en ik samen. We hoopten haar hiermee rust en regelmaat te geven. Jammergenoeg werkt het niet voor mijn dochter. Ze vertelt me dat ze niet wil dat hij er elke week is. Ze vindt dat wij elkaar moeten zien in de week dat ze bij haar vader is. Ik heb haar verteld dat we dat niet doen. Haar onrust en verdriet worden steeds heviger. Ze voelt zich niet gehoord en zet zich nu totaal tegen hem af.

Wat kan ik nu het beste doen?

  • doorgaan met het 2-dagen ritme, zodat ze langzaam inziet dat ons leven niet zo heel veel verandert (maar geeft dit haar niet teveel pijn?)
  • mijn dochter haar zin geven, en hem niet of veel minder zien samen met mijn dochter (maar geef ik haar dan niet teveel haar zin?)

Ik hoor graag jullie reacties!

Natuurlijk staat hier een en ander over op internet. Maar meestal gaat het dan om kinderen die tijdens of kort na de scheiding al moeten wennen aan een nieuwe partner. Bij ons is dat niet het geval. Mijn dochter kan zich niet eens herinneren dat ik ooit met haar vader samen ben geweest. Ik was altijd alleen maar mama. Mijn dochter en ik zijn altijd intens samen geweest. Mogelijk zelfs te veel op elkaar gericht - want dat gaat snel als je met z'n tweetjes bent. Vandaar dat ik ergens voel dat het goed is dat ze zachtjes leert dat ik ook 100% mama kan zijn als ik niet 100% op haar gefocust ben.

Alvast bedankt.

Yvon

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp