Geen contact met stiefkinderen

Forum › Category: Stiefouder › Geen contact met stiefkinderen 0 Vote Up Vote Down Ria asked 4 years ago Mijn vriend en ik hebben nu ruim 2 jaar een relatie en willen graag samenwonen maar zijn kinderen van 13 en…

ForumCategory: StiefouderGeen contact met stiefkinderen
Ria asked 4 years ago
Mijn vriend en ik hebben nu ruim 2 jaar een relatie en willen graag samenwonen maar zijn kinderen van 13 en 15 accepteren mij en onze relatie helemaal niet. We hebben nog nooit iets samen gedaan en als ze me tegen komen zeggen ze zelfs niets. Als ze bij hun vader zijn accepteren ze niet als ik en mijn kinderen daar ook zijn en daarom komen ze nog maar 1 x in de week 's avonds eten. We weten niet goed meer hoe we nu verder moeten en dot zorgt voor heel veel spanningen tussen ons.Mijn kinderen hebben hem wel volledig geaccepteerd .Wie heeft tips hoe nu verder?
1 Answers
Sigrid de Haan answered 4 years ago

Hallo Ria,

Wat een nare situatie voor jullie allemaal! Het lijkt me belangrijk dat je vriend in gesprek gaat met zijn kinderen en probeert te achterhalen wat maakt dat ze in de weerstand gaan. Zitten ze vast in een loyaliteitsconflict en doen ze voor hun gevoel hun moeder tekort als ze jou accepteren? Ligt er een soort van machtsstijd onder? Weten ze zich geen houding te geven naar jou toe, en gaan ze daarom het contact uit de weg?Vergeet niet dat hun weerstand niet tegen jou als persoon is gericht, maar tegen je positie als stiefmoeder. Bovendien zitten ze in de puberteit en dan zijn ze sterk op hun eigen belangen gericht. Een open gesprek, met erkenning van hun gevoelens, is denk ik de eerste stap.

Sigrid

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp