HET IS EEN REATIE DIE DRAAIT OM INZET

“Het moderne huwelijk staat of valt met de inzet van de twee partners. Het is een relatie die draait om inzet. Als men met elkaar een huwelijk aangaat dan is men geen familie, geen bloedverwant. Heel die relatie steunt op…

“Het moderne huwelijk staat of valt met de inzet van de twee partners. Het is een relatie die draait om inzet. Als men met elkaar een huwelijk aangaat dan is men geen familie, geen bloedverwant. Heel die relatie steunt op de inzet van de twee partners. ‘Ik wil met jou op weg gaan en liefst voor heel lang!’ Dat is inzet. Er is een verschil tussen vanzelfsprekendheid en inzet. Inzet begint pas als de vanzelfsprekendheid ophoudt. Ondanks het feit dat je niet bent zoals ik je in mijn dromen voor me zag, toch zet ik me voor je in. Die inzet zweeft niet ergens boven je huwelijk. Hij is concreet aanwezig in wat de beide partners doen en laten. Inzet in een huwelijk kan je zien. Je moet het kunnen vastpakken, aanraken, optellen.
Zij staat op na het eten, hij staat ook op en ruimt de tafel mee af. Dat is inzet. Zij gaat met hem mee naar een toneelstuk dat hij graag samen met haar zou zien: dat is inzet. Midden in de nacht staan ze elk om de beurt op voor de baby. Dat is inzet. Zij beheerst zich bij een kleine irritatie. Dat is inzet. De inzet, het engagement is de drijvende kracht van een huwelijk. Elke huwelijks verbetering hangt daarmee samen.

(Alfons van steenwegen)

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp