“Het is helaas een meisje.” Dit gaat over mij, Annette Burgers

Mijn leven lang hoor ik al "Toen jij geboren werd, belde je vader je oma en zei hij 'het is helaas een meisje'." Dit gaat over mij, Annette Burgers. Wat betekent dit voor mij? https://soundcloud.com/user-447423963/op-zoek-naar-de-liefde-serie-4-afl-4-margarita-bernal-special-ouderboodschappen Eerlijk gezegd hoor ik dit…

Mijn leven lang hoor ik al “Toen jij geboren werd, belde je vader je oma en zei hij ‘het is helaas een meisje’.”
Dit gaat over mij, Annette Burgers. Wat betekent dit voor mij?

Eerlijk gezegd hoor ik dit al zo ontzettend lang, dat ik niet eens meer weet vanaf wanneer. Onlangs was ik met mijn dochter bij mijn moeder en herhaalde mijn moeder dit nogmaals, waarop mijn dochter later tegen mij zei: “Dat is ook niet leuk om dat steeds te horen.”
Dat zette mij aan het denken. Eigenlijk ging het altijd o-v-e-r mijn hoofd, of ene oor in, andere oor uit. Dat is ook ‘makkelijk’ want hoef ik ‘m niet te voelen. Maar. Ook aan mij worden weleens (lastige, maar heel mooie) vragen gesteld. Dus toen onlangs de vraag gesteld werd “Maar wat gebeurt er met je, wat voel je, als je de opmerking wel binnen laten komen?” Toen moest ik wel…..en liet ik de opmerking binnenkomen.
Au! Ik stroomde vol. “Het is helaas een meisje”, dus ik was niet welkom? Was ik als meisje niet welkom? Of was ik überhaupt niet welkom voor mijn vader? Heb ik daarom altijd zo gevochten om ‘een plek’ ergens te bemachtigen?

In deze aflevering van mijn podcastserie “Op zoek naar de liefde” ben ik in gesprek met mijn collega Margarita Bernal van Stiefgoed Leiden en hebben we het over een aantal zaken:

  • Samen met Margarita exploreer ik de ouderboodschap die ik gekregen heb. Wat doet dit met mij? Hoe heeft mij dit (on) bewust beinvloed? En vooral, wat wil ik hier nu op mijn 55ste mee? Wat zijn ‘ouderboodschappen’ eigenlijk?
  • Margarita en haar man zijn al 17 jaar een samengesteld gezin. Hoe krijgen ze dat voor elkaar terwijl 3:5 rleaties binnen 5 jaar weer uit elkaar gaat? Wat is hun succesformule?
  • In het samengestelde gezin wordt weleens (lees: regelmatig) de boel ‘opgeschut’ en worden blauwe plekken uit het verleden geraakt die meer pijn lijken te doen in het samengestelde gezin, dan in het kerngezin. Hoe komt dat? En wat is dan een manier om hier goed mee om te gaan?

Kortom, in ca. 40 minuten luistertijd een combinatie van vraag en antwoord, van kennis en inzicht, en het besef hoe je van strijd naar zorg gaat met en voor elkaar in je relatie.

https://soundcloud.com/user-447423963/op-zoek-naar-de-liefde-serie-4-afl-4-margarita-bernal-special-ouderboodschappen  **

Wil je een review achterlaten op SoundCloud als je de podcast hebt beluisterd?
Heb je een vraag naar aanleiding van dit interview?

En/Of wil jij ook in je relatie van strijd naar zorg in meer rust en harmonie?
Mail dan naar:
Margarita@stiefgoed.nl
Annette@stiefgoed.nl

Wil jij ook je expertise en/of je liefdesverhaal met mij delen in een podcast?
Ik hoor je graag,
Annette@stiefgoed.nl

** Deze podcast is NU exclusief woensdag 20-27 mei voor de Stiefgoed-lezer te beluisteren.
(Hij staat nog niet opengesteld voor openbaar, hij wordt later pas gepubliceerd.)

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp