“Het verdriet mag er zijn,” Marieke in gesprek met Annette.

Wie is Marieke Lips? En wat doet zij? Waarom doet zij wat ze doet? "Scheiden, wat nu?" "Het verdriet mag er zijn," Marieke Lips in gesprek met Annette Burgers Marieke Lips heeft zich tijdens haar studie en opleidingen gespecialiseerd in…

Wie is Marieke Lips? En wat doet zij? Waarom doet zij wat ze doet? “Scheiden, wat nu?”

“Het verdriet mag er zijn,” Marieke Lips in gesprek met Annette Burgers

Marieke Lips heeft zich tijdens haar studie en opleidingen gespecialiseerd in het jeugdrecht en de ontwikkeling en hechting van kinderen. Sinds 2014 heeft zij haar eigen praktijk KidsInbetween, waar zij kinderen en ouders in een scheiding ondersteunt.

Marieke is bedenker van het functieprofiel Kindbehartiger. De Kindbehartiger staat naast het kind en helpt hem om zijn wensen en behoeften in kaart te brengen. Ook biedt de Kindbehartiger kinderen een luisterend oor, legt uit wat er tijdens een scheiding gebeurt en beantwoordt vragen die bij kinderen leven. De Kindbehartiger maakt een vertaalslag naar ouders van wat hun kind nodig heeft en adviseert over de ontwikkeling van kinderen en hun belangen. Sinds de komst van het Kinderrechtenverdrag staat het belang van kinderparticipatie steeds meer voorop. Kinderen hebben zodoende het recht om hun stem te kunnen uiten en het recht dat er rekening wordt gehouden met wat zij nodig hebben van hun ouders.

In dit gesprek met Marieke gaan we in op de vraag “Scheiden, wat nu?”
Marieke heeft zelf zo’n 11 jaar geleden, op een Festival, ook haar liefde gevonden. Vanaf de picknick tafel zag zij hem aan komen lopen.

Wat maakt dat zij dit allemaal opgezet heeft? Opkomen voor kinderen in scheidingssituatie. Haar eigen ouders gingen uit elkaar, weer bij elkaar en toen weer uit elkaar.
En Marieke ging zorgen voor haar ouders…..
Uiteindelijk is haar vader ruim 20 jaar geleden uit haar leven verdwenen. En is helaas niet aanwezig op belangrijke momenten in haar leven. Als kind wilde ze echt niets liever dan contact hebben met allebei de ouders. Uiteindelijk maakte haar vader een wereldreis…en werd de tijd van het niet zien lang-langer-langs.

Als kind heeft Marieke taken gedragen die niet bij het kind zijn horen. Dat heeft ze later wel een plekje moeten leren geven tot acceptatie. “Het verdiet mag er zijn.”

Upload hier haar gratis E-BOOK over Kids in between. https://kidsinbetween.nl/wp-content/uploads/2021/05/E-book-KidsInbetween.pdf

Voor vragen over deze podcast:
Annette@stiefgoed.nl

Wil je meer podcasts beluisteren over dit onderwerp, of over het samengesteld gezin? Over ontrouw? Over intimiteit en seksualiteit? Volg me dan via deze link op SoundCloud: https://soundcloud.com/user-447423963

Harte groet,
Annette Burgers

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp