Hoe verwerk je je scheiding als je niet wilt?

Hoe verwerk je je scheiding, als je eigenlijk niet wilt scheiden, na bijna 30 jaar samen te zijn geweest? Ze ontmoetten elkaar in de haven van Wassenaar. Als hij zijn telefoonnummer geeft op een papiertje, slaapt ze die nacht met…

Hoe verwerk je je scheiding, als je eigenlijk niet wilt scheiden, na bijna 30 jaar samen te zijn geweest?

Ze ontmoetten elkaar in de haven van Wassenaar. Als hij zijn telefoonnummer geeft op een papiertje, slaapt ze die nacht met het papiertje in haar handen, omdat ze bang is dat haar moeder, zeer opruimerig, het papiertje weg zou gooien.

Na het overlijden van zijn moeder komt ‘het kantelmoment’, hij is toen zijn gevoel gaan wegstoppen. En toen Monique de diagnose kanker kreeg, werd de afstand tussen hen nog groter. Monique koos toen haar eigen pad, met haar eigen onderzoek naar wat er aan de hand was met haar lijf. Toen zijn vader daarna ook nog overleed, werd de kloof nog groter en toen hij in 2014 een ander vond, betekende dat het einde van hun relatie.

Monique koos voor zichzelf en ging op 2-2-2015 weg. Hij was hoteldebotel verliefd op de ander.
“Mijn eigen gedachtes maakten het erger, want het was gewoon klaar.”
“Het heeft mij geleerd dat ik meer moest leren vechten voor mezelf.”

Hoe ze dat gedaan heeft, en waarom ze zich nu dankbaar voelt ten aanzien van de scheiding, vertelt ze in deze podcast. Een indrukwekkend verhaal van een prachtige krachtige vrouw.

Monique, dank voor dit mooie gesprek!

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp