Hulpverlening van Stiefgoed

Wij luisteren altijd naar jouw hulpvraag, jouw verlangen en behoefte. Onze jaren van ervaring met begeleiding van (nieuw) samengestelde gezinnen en relaties heeft ervoor gezorgd dat we altijd hulp of informatie kunnen geven op een wijze die past. Onderstaand het schematische overzicht van ons aanbod.

Voorbereiden op het samengestelde gezin

Je wil natuurlijk een nieuw gezin vormen waarin iedereen zich fijn voelt. Dat kan je doen door je voorafgaand aan het samenwonen te laten informeren, te investeren in de nieuwe relaties die een samengesteld gezin met zich meebrengt en door afspraken te maken.

Lees hier wat je kunt doen om je goed voor te bereiden op het nieuw samengestelde gezin

Als het niet zo goed gaat

Als je al samenwoont of dat komt er niet van omdat de relaties zo moeizaam verlopen, dan vraagt dit directe ondersteuning om te komen tot duurzame oplossingen voor het hele gezin. Directe hulp voor jouw samengestelde gezin of relatie is dan geen misschien meer, maar broodnodig om bij elkaar te kunnen blijven.

Wil je weten wat wij jouw kunnen bieden en wat je kunt doen om de problemen op te lossen, lees dan snel verder over ons aanbod.

Onderhouden en behouden van harmonie en rust

Maar zelfs als het allemaal goed loopt, dan kan het nog steeds ingewikkeld zijn. Een nieuw gezin brengt tenslotte altijd drukte en spanning met zich mee die je niet of nauwelijks ervaart in een kerngezin . Aandacht voor jouw nieuwe gezin, voor de partnerrelatie (dat is tenslotte waarom jullie bij elkaar zijn) en voor jezelf is cruciaal om harmonie en rust te ervaren.

Lees hier hoe je kunt investeren in het behoud van harmonie en rust in je gezin, relatie en jezelf.