“Ik ben wel liefdesbang,” Jaimy.

"Ik ben wel liefdesbang, ik heb snel het gevoel dat mensen mij gaan verlaten." https://soundcloud.com/user-447423963/op-zoek-naar-de-liefde-serie-2-afl-4-jaimy-36-jaar-kind-van-gescheiden-ouders/s-tlnnZ   Jaimy is kind van gescheiden ouders, kind van een samengestelde gezinssituatie en heeft dan ook halfzusjes. Een zieke moeder en een vader met adhd.…

“Ik ben wel liefdesbang, ik heb snel het gevoel dat mensen mij gaan verlaten.”

Jaimy is kind van gescheiden ouders, kind van een samengestelde gezinssituatie en heeft dan ook halfzusjes. Een zieke moeder en een vader met adhd. Welke invloed heeft haar jeugd op haar leven? 

Haar ouders hadden vroeger heel veel ruzie. Ze had geen veilig thuisgevoel. Een vader met adhd en een labiele moeder zorgden voor veel ups en downs. Vaak probeerde ze de boel te sussen als klein meisje om de harmonie weer terug te krijgen. “Papa wil je niet zo schreeuwen?” 
“Op een gegeven moment kan je je niet makkelijk meer hechten.” Ze ging haar zusje beschermen. 

Haar ouders gingen scheiden toen zij 8 jaar was, eerst was er opluchting en verlatingsangst omdat haar vader haar verliet. Daar komt nu nog een stukje liefdesbang vandaan. Snel het idee hebben dat mensen weg bij je zullen gaan.
Op een gegeven moment besluit Jaimy om afstand te nemen van haar vader, maar na vijf jaar nam ze toch weer contact met hem op. 
Dat verliep heel voorspoedig, veel praten met elkaar, hun relatie is nu heel goed.

Haar ouders hertrouwen in hetzelfde jaar, een maand na elkaar en ze krijgen beiden een dochter. Het blijft dan toch erg verwarrend om in twee verschillende werelden, met twee verschillende manieren van opvoeden te leven. 

Jaimy’s raad: “Blijf met elkaar in communicatie. Je hebt kinderen op de wereld gezet, daar heb je voor te kiezen. Kinderen zijn afhankelijk van je. Ten behoeve van je kinderen moet je in harmonie met elkaar om te gaan. Doe met man en macht hier alles aan, doe je best voor je kinderen! 
De nieuwe stiefouders moeten zich schikken naar de kinderen. Het kind heeft er niet voor gekozen. Mijn niet biologische ouders hebben in mijn geval erg hun best gedaan, het is wel van belang te blijven vragen: hoe kun je dingen verbeteren?”

“Ik ben snel bang dat mensen mij verlaten. En ook verlaat ik snel de ander uit angst dat ik verlaten word.”

Jaimy superbedankt voor je open en inspirerende verhaal!

Wil jij jouw verhaal vertellen? Meld je aan bij: Annette@stiefgoed.nl

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp