“Ik gun elk kind een betrokken vader”, Patrick, 43 jaar

"Ik gun elk kind een betrokken vader", Patrick 43 jaar, samengesteld gezin.   Patrick Timmermans en zijn vriendin hebben net hun relatie beëindigd als blijkt dat zij zwanger is. Ze besluiten om samen voor goed ouderschap te gaan, in het…

“Ik gun elk kind een betrokken vader”, Patrick 43 jaar, samengesteld gezin.

Patrick Timmermans en zijn vriendin hebben net hun relatie beëindigd als blijkt dat zij zwanger is.
Ze besluiten om samen voor goed ouderschap te gaan, in het belang van hun zoon. Patrick vertelt hoe dat ging. En gaat. Het ging niet zonder slag of stoot. 
Patrick heeft Vader Visie opgericht en is vader-coach. Hij leert mannen o.a. om hun boosheid te managen. “Ik gun elk kind een betrokken vader.”

“Het vaderschap is voor mij als het leven zelf waarbij ik kies om er bewust in te staan. Al vanaf het moment dat ik wist dat ik vader ging worden was me helder dat het vaderschap, het ouderschap, een pad van groei en ontwikkeling is. Het vader zijn geeft mij trots en plezier. Daarnaast zijn er ook tal van uitdagingen die ik bewust aan ga. Mijn vaderschap ziet er concreet zo uit: in 2009 eindigde mijn toenmalige relatie. Vlak voordat we besloten om de relatie te stoppen werd zij zwanger. We besloten samen om voor het ouderschap te gaan. Door steeds weer terug te komen bij wat onze zoon nodig heeft, konden we het gedoe wat we in de liefdesrelatie hadden makkelijker opzij zetten. Door het ouderschap aan te gaan, en eerlijk naar ieders eigen aandeel in de relatiedynamiek te kijken, hebben zijn moeder en ik een liefdevolle band op kunnen bouwen waar mijn zoon van profiteert. In 2015 werd het verlangen van mij en mijn huidige partner om samen een gezin te stichten werkelijkheid. Na drie jaar samen, met ook de nodige uitdagingen van het stiefouderschap, werd duidelijk dat we samen een kind groot willen brengen. Zowel mijn zoon als zijn moeder werden blij bij het idee dat hij een grote broer zou worden. Nu is het zover en geniet ik vol van mijn beide kinderen en het gezinsleven. De uitdagingen die daarbij horen neem ik met alle liefde aan om in mijn vaderschap te groeien.”

Luister naar deze mooie man, wat zijn missie is en waarom dit zijn missie is. Er loopt een rode draad door zijn verleden, naar het heden en zijn toekomst.

#podcast #opzoeknaardeliefde #samengesteldgezin #vaderschap #ouderschap #relatiegeluk #rust #harmonie

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp