“Ik was ineens een fulltime werkende moeder”

  "Ik was ineens een fulltime werkende moeder, met parttime kinderen" Zo voelde dat, toen ik de impact van een relatie met een man met 3 kinderen, begon te voelen. Zelf had ik geen kinderen, maar vanaf het begin was…

Ik was ineens een fulltime werkende moeder, met parttime kinderen”
Zo voelde dat, toen ik de impact van een relatie met een man met 3 kinderen, begon te voelen.
Zelf had ik geen kinderen, maar vanaf het begin was er een klik met de kinderen en de rol van bonus mama leek me goed af te gaan.

En toch…


Steeds vaker merkte ik dat het helemaal niet vanzelf ging. Ik had weinig vrienden met kinderen. Dus vrienden die alle vrijheid van de wereld hadden. In mijn hoofd had ik dat ook, maar in de praktijk pakte dat toch anders uit.
Ik wilde enerzijds het leven blijven leven wat ik voor de kinderen had en anderzijds wilde ik dat alles op rolletjes liep als de kinderen er waren.
Als biologische moeder groei je in zo’n proces, wat als bonus moeder niet het geval is.
Die man waar ik verliefd op werd, nam 3 kinderen mee de relatie in. 3 kinderen die samen met hem en hun moeder het kerngezin vormde. Ik had me niet 9 maanden voor kunnen bereiden op hun komst, ik had de bevalling niet meegemaakt, de eerste tandjes niet zien groeien, de eerste woordjes niet gehoord en de eerste stapjes niet gezien.
Dus én een drukke baan, én veel sociale contacten, én een druk huishouden, én ritjes naar de sportclubs, én helpen met huiswerk, en, en, en…. dat lukte niet.

Dus…ging het mis.

Ik kwam mezelf tegen, dat had impact op de relatie en vanaf toen kon ik het steeds minder opbrengen om de fulltime werkende moeder met parttime kinderen van een ander te zijn. De relatie hield geen stand.
Intens verdriet om alles wat ik verloor. Naast de relatie, verloor ik 3 kinderen, een illusie van het perfecte plaatje, maar vooral mezelf.
Deze ervaring heeft me aangezet om te willen snappen waar het mis ging. Wat was mijn aandeel? Wat was eigenlijk mijn plek in het samengestelde gezin?
Wat had ik anders kunnen doen en was de uitkomst dan anders geweest?
Inmiddels ben ik gecertificeerd Stiefgoed coach en heb ik een deel van de antwoorden en help ik individuen en/of koppels te begrijpen hoe een samengesteld gezin wél kan werken en wat je daarin zelf kan doen.Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp