“Kom maar, kom maar binnen,” interview met Karin den Hollander.

" De mijne zijn de liefste" Boekreview: Het is geweldig om verliefd te zijn, ook als blijkt dat je nieuwe liefde al kinderen heeft. Maar leven in een samengesteld gezin is ingewikkeld en een uitdaging. Na een tijdje blijkt het…

” De mijne zijn de liefste”

Boekreview:

Het is geweldig om verliefd te zijn, ook als blijkt dat je nieuwe liefde al kinderen heeft. Maar leven in een samengesteld gezin is ingewikkeld en een uitdaging. Na een tijdje blijkt het minder soepel te lopen dan je had verwacht. Je gaat snappen waarom zoveel van deze relaties binnen enkele jaren stranden. Drie op de vijf relaties halen de vijf jaar niet. Vertwijfeld vraag je je af waar je aan begonnen bent.
De auteurs, Karin den Hollander en Marga Hengst,  kiezen voor de invalshoek van onzichtbare dynamieken die van invloed zijn op het stiefsysteem. Ze ontwikkelden de Stiefcirkel om deze dynamieken inzichtelijk te maken. Een boek voor stiefverzorgers, plusouders, bonusouders, stiefouders en voor professionals.

Ik ben met Karin den Hollander, een van de twee auteurs van het boek “De mijne zijn de liefste”, in gesprek. Karin vertelt openhartig in haar eigen huis in Houten over haar liefde met Joost, hoe ze elkaar hebben leren kennen (een NS huwelijk) en hoe ze het ervaren heeft om een relatie aan te gaan met een weduwnaar met kinderen.
Zijn kinderen waren in eerste instantie niet blij dat ze gingen verhuizen en dat Karin zwanger was. Ze raakten in die periode elkaar allemaal even kwijt. Toen echter de zoon werd geboren, was het liefde op het eerste gezicht en brak er een nieuwe fase aan.
Karin vertelt over haar missie, wat er te doen is op het vlak van samengestelde gezinnen en over haar toekomstplannen.

Ik wil niet teveel verklappen over de rest van haar verhaal. Ik heb eigenlijk maar een advies: als je betrokken bent bij een samengesteld gezin, luister dan naar deze podcast. Luistertijd ca. 40 minuten. Je krijgt er geen spijt van dat je deze tijd investeert!

Vind jij jouw samengestelde gezin ook zo’n uitdaging? Zoek een Stiefgoedprofessional bij jou in de buurt, of schrijf naar info@stiefgoed.nl, dan word je gekoppeld aan de professional die het dichtst bij jou in de buurt zit.

Met harte groet,

Annette Burgers

Met dank aan Karin! Supergaaf om dezelfde missie te hebben!
#samengesteldgezin #stief #stiefgoedrotterdam #karindenhollander #annetteburgers #opzoeknaardeliefde

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp