Leer je partner beter kennen

Hoe staat jouw relatie ervoor in deze Corona tijd? Nu we 'gewennend' zijn aan deze Corona-tijd en we uit de 'overleef' fase komen en naar de 1,5 meter maatschappij gaan (ik hoop tijdelijk) is het goed om te kijken waar…

Hoe staat jouw relatie ervoor in deze Corona tijd? Nu we ‘gewennend’ zijn aan deze Corona-tijd en we uit de ‘overleef’ fase komen en naar de 1,5 meter maatschappij gaan (ik hoop tijdelijk) is het goed om te kijken waar we staan.
Wie ben ik?
Hoe staat het met mijn relatie?

Ga het gesprek aan met je partner. Doe dit tijdens een speciale avond uit, maar dan thuis. Zorg voor een mooi gedekte tafel. Een lekker (besteld?) diner. Een mooi glas water (of een drankje). Je leukste kleding voor een date met je partner. Kinderen in bed of bij de ex. Hoe mooi is het om de wensen van je partner te kennen en er uit liefde iets mee te doen. Zoek de juiste toon in de juiste setting. Het moet natuurlijk geen verhoor worden. Geen verwijten. Kortom, voor de insiders….het gesprek vindt in “Zwitserland” plaats.

1. Hebben wij ooit een gesprek gevoerd dat voor jouw gevoel niet goed is afgerond?

Misschien heeft je partner nog lang nagedacht over een bepaald gesprek dat jullie in het verleden hebben gevoerd. Had je partner nog iets willen zeggen, maar dit toch maar achterwege gelaten? Dit is het moment om erop terug te komen. En nee, dit moet je niet zien als oude koeien uit de sloot halen. Het is juist een goed moment om oude discussies echt af te sluiten.

2. Wat vind je het allerfijnste wanneer je thuiskomt na een lange werkdag?

Overval jij je partner met immens veel vragen en aandacht wanneer hij of zij thuiskomt na een lange werkdag? Het is goed bedoeld, maar misschien zit je partner hier totaal niet op te wachten. Door dit te bespreken kun je perfect aan elkaars verwachtingen voldoen. Geloof ons: dit gaat de sfeer in huis – en dus ook jullie relatie – enorm verbeteren.

3. Wat kan ik doen om je meer geliefd te laten voelen?

Klinkt zweverig, maar is eigenlijk een hele simpele vraag. Je partner kan laten weten vaker een knuffel te willen of dat hij of zij je graag wat minder op je telefoon bezig ziet. we spreken allemaal een eigen liefdestaal. Het komt heel vaak voor dat we (partners) niet dezelfde taal spreken. Daar waar de een de liefde ‘leest’ door het ontvangen van intimiteit, ‘leest’ de ander de liefde door zorgzaamheid te tonen. Wil je meer hierover weten? Test je liefdestaal: https://liefdestalen.nl/test-je-liefdestaal/

4. Wat vind je van ons seksleven?

Een spicy vraag tussen de bedrijven door: hoe denkt je partner of jullie huidige seksleven? Kan het meer, minder, anders, beter en ga zo maar door. Ondanks dat het misschien niet voor iedereen even gemakkelijk is om over seks te praten, is het toch nodig. Het is immers een belangrijk onderdeel van jullie relatie. Hebben jullie nog intimiteit? Hoe kunnen jullie je seksleven goed en spannend houden?
Heb je mijn podcast hierover al beluisterd? In gesprek met Paul Krol, intimiteitscoach, relatiecoach en tantra masseur https://www.stiefgoed.nl/een-vrouw-opent-haar-seksualiteit-via-haar-hart/

5. Welk onderwerp vind jij moeilijk om over te praten?

Goed, dit is natuurlijk een ontzettend lastige vraag. Je vraagt naar een moeilijk onderwerp, dus dit is voor je partner even slikken. Vind jij het makkelijk om over je gevoelens te praten, maar je partner absoluut niet? Het is goed om dit van elkaar te weten. Je kunt niet verwachten dat iedereen hetzelfde is.

6. Hoe kan ik jou helpen in het dagelijks leven?

Het zijn de kleine dingen die een enorm verschil kunnen maken. Je schoenen netjes in het schoenenrek zetten – in plaats van er voor –, je partner iets vaker knuffelen, je troep meenemen uit de auto of iets vaker een doekje over het aanrecht halen: het kan werkelijk waar alles zijn. Als deze kleine verandering het leven van je lief een stuk beter maakt, dan doe je dit toch?

7. Is er iets in het verleden waarmee ik je pijn heb gedaan?

Last but not least: een hele spannende vraag. Misschien heeft een klein akkefietje in het verleden ervoor gezorgd dat er nog steeds een nare herinnering in het hoofd van je partner rondspookt. Door hiernaar te vragen kan dit voor eens en altijd uitgepraat worden. Dit zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat jullie relatie een stuk sterker wordt.

Bonusvragen:
A. Welke plannen wil jij samen met mij de komende vijf jaar uitvoeren? 
B. Wat heb jij het beste geleerd in je jeugd? 
C. Wat heeft jou het meeste gekwetst in je jeugd? 
D. Wat heb jij niet (goed genoeg)  geleerd in je jeugd?
E. Waar zou jij het liefst onze eerst volgende vakantie heengaan? 

Ik hoop dat je antwoorden gekregen hebt, waar jij en jullie iets mee kunnen. Waar je blij van wordt.
Echter, het kan natuurlijk ook anders gaan. En dan? Om een relatie goed te houden, is o.a. communicatie, verbinding, intimiteit, seksualiteit, zorgzaamheid, inzet van beiden nodig.
Loopt het niet lekker? Dan heb je de keuze: je gaat er iets aan doen (wat?), of je doet niks. Ook als je niets doet om je relatie te verbeteren, is dat een keuze.

Willen jullie samen je relatie verbeteren, maar je weet niet hoe?
Maak een afspraak via info@stiefgoed.nl en zoek de dichtstbijzijnde Stiefgoedcoach.

Voor Rotterdam e.o.
Annette@stiefgoed.nl

Harte groet,

Annette

(inspiratiebron: dingen voor vrouwen)
PS foto behoort tot het gelukkige koppel dat elkaar via twitter ontmoette. En ook het een en ander te overwinnen had in de liefde. Wil je deze podcast nog beluisteren?
Dat kan: https://www.stiefgoed.nl/ik-voel-me-vrij-om-mezelf-te-zijn-christian/

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp