“Liefde en relaties,” Jan Rufer in gesprek met Annette Burgers.

"Op zoek naar de liefde" in gesprek met Jan Rufer, podcast van Annette Burgers, Stiefgoed Rotterdam Jan is 59 jaar en we praten over de liefde. Zo'n 8 jaar geleden krijgt hij contact met Bianca via Relatie Planet. Jan had…

“Op zoek naar de liefde” in gesprek met Jan Rufer, podcast van Annette Burgers, Stiefgoed Rotterdam

Jan is 59 jaar en we praten over de liefde.
Zo’n 8 jaar geleden krijgt hij contact met Bianca via Relatie Planet. Jan had toen contact met veel vrouwen, want hij houdt namelijk van vrouwen. Met Bianca was het contact anders, omdat zij niet geinteresseerd is in seks, in die tijd.
Ze schrijven twee jaar lang tot ze elkaar ontmoeten. Na die twee jaar vraagt Bianca ineens aan Jan ‘Wat doe je vanavond?’
Ze kwam drie uur later en een uur later zaten ze in bad, en is eigenlijk ‘niet meer weggegaan.’

Jan is een ware onderzoeker van ‘de vrouw’. En bekijkt alles vanuit een filosofisch standpunt. ‘De vrouw is de belichaming van het vrouwelijke, ze neemt en ze ontvangt. Het vrouwelijke ‘neemt de man tot zich’. Jan gelooft niet in het huwelijk als instituut.

Hij vindt het belangrijk om geheimen te kunnen hebben in zijn relatie en tegelijkertijd ook de ruimte te hebben zijn geheimen te delen met zijn partner zonder gestraft te worden.
Het mooiste is om op hartniveau een relatie op te bouwen. Zowel in de winkel als je komt voor een fiets, als in de relatie.

Persoonlijk vind ik het mooi te horen hoe Jan op zoek gaat naar de wensen en verlangens van zijn partner. Ik geloof dat dit beter werkt dan verwachtingen naar elkaar toe hebben. Dan word je namelijk altijd teleurgesteld. Wensen en verlangens mag je uitspreken. En als je als partner zelf op zoek gaat naar de wensen en verlangens van je partner, ben je een stap verder.

Een seksuele aantrekkingskracht en een seksuele verbinding enerzijds en een zelfde setting van the mind anderzijds is wat een relatie goed maakt voor Jan.

“De grootste fout in mijn leven is dat ik zonder enige vorm van voorbereiding op het ouderschap vader geworden ben. Wat een gedoe als je dan ineens vader wordt!
De essentie van ouder zijn is om kinderen klaar te maken het huis uit te vliegen en dat ze niet ter aarde storten. En het is aan de kinderen zelf te weten hoe ze vliegen en waar ze heen vliegen.”

En tsjaaa…… verliefd worden….? Luister naar de podcast om te horen wat hij daar over te zeggen heeft.

Een inspirerende man over “Op zoek naar de liefde” letterlijk, en figuurlijk.

Heb je een vraag over deze podcast, of wil je informatie over relatiecoaching en/of samengestelde gezinscoaching? Of laat een review achter op SoundCloud?
Annette@stiefgoed.nl

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp