Bezoekadres

Stiefgoed Alkmaar
Jan Ligthartstraat 1
1817 MR Alkmaar

> Routebeschrijving

Contactgegevens


E-mail:alkmaar@stiefgoed.nl
Tel:085 130 44 70

Stiefgoed Alkmaar is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar. Buiten kantoortijd bent u in de gelegenheid om een voicemail achter te laten, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u op zullen nemen.

Bijzonderheden

Extra bezoeklocatie:
Dorpsstraat 131, 1689 ET ZWAAG

In Zwaag zijn afspraken -in tegenstelling tot de locatie in Alkmaar- ook in de avonduren en op zaterdag mogelijk.

Neem contact op


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak kennis met Stiefgoed Alkmaar

Elisa Schröder | Stiefgoed Alkmaar
Stiefcoach & Mediator

Elisa Schröder

Het hoeft niet perfect te zijn, om prachtig te zijn.

Mijn verhaal

Het verhaal van Elisa

Mijn stiefouderschap reis begon toen ik mijn huidige man leerde kennen in 2005 en hij mij vertelde dat hij 2 kinderen had, een meisje van 3 en een jongetje van 1,5 jaar. Ik dacht alleen maar: wat leuk! Hoewel tot over onze oren verliefd hebben wij bewust de tijd genomen om elkaar eerst wat beter te leren kennen alvorens kennis te maken met zijn kinderen.

Na ongeveer een half jaar hebben wij toen mijn kennismaking met zijn kinderen laten plaatsvinden in het bijzijn van hun moeder. Spannend! Na de kennismaking was ons relatief eenvoudige samengestelde gezin een feit: de kinderen kwamen om het weekend. Omdat dat in mijn appartementje toch een beetje behelpen was, kochten wij op een gegeven moment samen een fijn huis met een tuin en zijn wij in 2009 getrouwd.

Gaandeweg echter ervaarde ik dat een samengesteld gezin best complex, verwarrend en (soms om de kleinste dingen) een gedoe kan zijn. Een aantal jaren geleden kwam ik dan ook op een punt waarop ik dacht: wat doe ik verkeerd? Ik begon aan mezelf te twijfelen. Natuurlijk kon ik terecht bij familie en vrienden, maar als je niet uit een samengesteld gezin komt of stiefouder bent, zijn sommige (gevoel)situaties heel lastig uit te leggen!

Tussentijds kreeg ik de kans om het roer om te gooien en verruilde ik mijn marketingbaan voor mijn eerste stappen richting het zelfstandig ondernemerschap: ik wilde met mensen werken! Ik volgde een coaching opleiding en bij de keuze van een specialisatie in het 2e jaar wist ik al gauw dat dit het coachen van stiefouders moest worden. Een aantal aansluitende opleidingen én mijn aansluiting bij Stiefgoed hebben mij in de afgelopen jaren inzicht en handvatten gegeven.

Niet dat het nu allemaal vanzelf gaat, want niets is nu eenmaal vanzelfsprekend in een samengesteld gezin, maar het heeft mij en daarmee ons rust gebracht. Dat is zó fijn, dat gun ik iedereen!

Sluiten

Komende events bij Stiefgoed Alkmaar