Bezoekadres

Stiefgoed Heerenveen
Windas 2
8441 RC Heerenveen

> Routebeschrijving

Contactgegevens


E-mail:heerenveen@stiefgoed.nl
Tel:085 130 44 70

Stiefgoed Heerenveen is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar. Buiten kantoortijd bent u in de gelegenheid om een voicemail achter te laten, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u op zullen nemen.

Neem contact op


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak kennis met Stiefgoed Heerenveen

Stiefcoach

Mirjam Boeve

Liefde opent harten, maar het is soms ook hard werken om tot elkaar te komen. Binnen een stiefgezin waar de dynamiek onstuimig kan zijn, wil ik ondersteunen om samen in rustiger vaarwater te komen.

Mijn verhaal

Het verhaal van Mirjam

Een samengesteld gezin: Wat betekent dat en hoe ga je daarmee om? Toen ik verliefd werd op mijn man realiseerde ik niet wat het allemaal inhield. Nu, 20 jaar later ben ik mij er niet altijd meer bewust van dat we een samengesteld gezin zijn. Ik ervaar ons gezin als warm en liefdevol waar mensen in en uit vliegen. Maar ik ben mij ook bewust van de leerprocessen die dat met zich meebrengt.

Verliefd worden op een man met een zoontje van toen 4 jaar betekent dat je niet alleen een relatie aangaat met hem. Hij is nog steeds mijn grote liefde en we zijn gelukkig getrouwd, maar verliefd worden op een man met kinderen uit een eerdere relatie betekent dat je in een bestaand systeem stapt en nieuwe vormen moet vinden over hoe je daar mee om kunt gaan. Welke plek heb je daar bijvoorbeeld in als nieuwkomer?

‘Samen’ bestaat in een samengesteld gezin niet alleen uit jou en je partner. Dat maakt het niet altijd gemakkelijk, maar is wel meer dan de moeite waard om voor te gaan. Wat ik mij toen niet realiseerde, is dat het altijd een rol blijft spelen in je relatie. Daar ben ik dankbaar voor, want dat betekent dat onze twee jongens, die wij samen hebben gekregen, een prachtige grote broer hebben. Maar het begrip ‘kerngezin’ heeft bij ons voor iedereen een andere betekenis. Dit maakt dat het wel altijd aanwezig is.

Hoe ga je daarmee om. Wat vraagt het van jou als partner in deze nieuwe werkelijkheid. Welke emoties komen daar bij naar boven. En ben jij je daar bewust van. Mogen deze emoties er zijn. Mogen de gevoelens van zoeken naar de goede verhoudingen en zoeken naar je eigen plek er zijn. En bovenal mag je genieten van al het moois wat het ook met zich mee brengt.

Liefde opent harten, maar het is soms ook hard werken om tot elkaar te komen. Binnen een stiefgezin waar de dynamiek onstuimig kan zijn, wil ik gezinnen helpen om in rustiger vaarwater te komen. Als ervaren coach werk ik vanuit verbinding en vertrouwen. Ik communiceer eerlijk en transparant. Hierdoor kan ik de complexiteit die in het speelveld van een stiefgezin aanwezig kan zijn, vanuit een andere kant belichten.  Als coach van Stiefgoed maak ik gebruik van mijn professionele en persoonlijke ervaring tijdens het begeleiden van stiefouders, ouders en hun kinderen. Tevens begeleid ik professionals om inzicht te krijgen in de dynamiek die er kan spelen binnen stiefgezinnen.

Heb je een vraag, belangstelling voor de gespreksgroep, voor het open spreekuur, de informatie-avond, of een workshop, een training, of wil je op de hoogte gehouden worden door onze nieuwsbrief, vul dan onderstaand formulier in, en/of bel voor een afspraak. Je bent van harte welkom!

Sluiten

Contactgegevens

E-mail:mirjam@stiefgoed.nl

Beroepscodes

Landelijke Vereniging voor Supervisie En Coaching (LVSC)

Komende events bij Stiefgoed Heerenveen