Bezoekadres

Stiefgoed Wageningen
Morel 9
6708 LX Wageningen

> Routebeschrijving

Contactgegevens


E-mail:wageningen@stiefgoed.nl
Tel:085 130 44 70

Stiefgoed Wageningen is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar. Buiten kantoortijd bent u in de gelegenheid om een voicemail achter te laten, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u op zullen nemen.

Bijzonderheden

Openingstijden praktijk:
dinsdag t/m vrijdag: 9.00 - 20.30
zaterdag: 9.00 - 15.00

Specialist Schildencoaching - Innerlijke Familie
Specialist OpvoedOpstellingen- Individuele Opstellingen

Neem contact op


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak kennis met Stiefgoed Wageningen

Caroline Sleurink | Stiefgoed Wageningen
Stiefcoach

Caroline Sleurink

Het kan soms best even duren voordat iedereen zijn plek heeft. Daar kun je soms best een coach bij gebruiken.

Mijn verhaal

Het verhaal van Caroline

In het najaar van 2007 leer ik mijn geliefde kennen op een opleiding voor persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Ik ben dan 41. Vanaf het begin voelen we een enorme herkenning en is er een groot verlangen om samen te zijn. Het duurt alleen nog even voordat het zover is.

Drie jaar later gaan we echt samenwonen met mijn twee dochters in een gezamenlijk huis. We verhuizen daarvoor van Tilburg naar Wageningen. Een grote verandering voor mijn dochters, waar ze allebei echt niet naar uitkijken.
De nieuwe omgeving is niet de enige verandering. Nu woont mijn partner voor het eerst de hele tijd bij hen, behalve dan de tweewekelijkse weekenden bij hun vader. Nu we echt samenwonen, wordt het verschil in opvoedstijlen beter merkbaar. Ik pak bijvoorbeeld mijn gevoelige dochter met fluwelen handschoenen aan. Mijn partner heeft daar een heel andere kijk op, ook gevormd door zijn ervaringen in zijn eigen gezin van herkomst. Het zorgt voor onrust, wrevel en van tijd en wijle onduidelijkheid voor de kinderen. De intenties zijn gelijk maar de aanpak soms zo verschillend.

Dat ik de biologische moeder ben en soms het laatste woord wil hebben, geeft mijn partner voeding aan zijn verlangen naar een eigen kind. Ik weet dat ik het hem niet kan geven, simpelweg omdat de tijd verstreken is. Alles wat ik kan doen is hem ruimte geven voor de gedachte dat dit er niet meer van gaat komen, althans niet binnen onze relatie. Het is een groot verdriet voor hem. Het doet mij beseffen dat ook al wil ik hem alles geven wat hij maar wil, dat gewoon niet zal lukken. Het doet mij realiseren dat ieder zijn eigen weg gaat, en dat het goed is dat ieder zijn eigen bord vasthoudt. Bijzonder is dat ik merk, dat als ik niet meer zo mijn best doe om ieders pijn te verzachten of weg te nemen, dit op de een of andere manier ruimte geeft. Voor hen, maar ook voor mij.

Nu we tien jaar verder zijn is dat een van de dingen die ik geleerd heb. Mezelf dragen geeft ook ruimte voor de ander. Dit inzicht (en meer) geven de basis om ons gezin samen te dragen. Dat ieder mag zijn zoals die is, ieder op zijn eigen plek. Ik voel me dankbaar voor een fijne relatie met mijn geliefde man en de vele mooie momenten samen en in ons stiefgezin.

Graag werk ik samen met (stief)ouders van samengestelde gezinnen om de uitdagingen die zij binnen hun gezin en in hun relatie tegenkomen aan te gaan. Als stiefcoach van Stiefgoed gebruik ik daarbij mijn eigen persoonlijke én professionele ervaring om anderen hierbij te begeleiden.

Sluiten

Contactgegevens

E-mail:caroline@stiefgoed.nl

Social Media

LinkedIn
Facebook

Beroepscodes

NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) - 30953

Komende events bij Stiefgoed Wageningen

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 03/02/2020 van 09:30 tot 10:00

Direct inschrijven

Inschrijven bij Stiefgoed Wageningen voor:

Vrijblijvend advies
Gratis inloopspreekuur
op 03/02/2020 van 09:30 tot 10:00

Ben jij onderdeel van een samengesteld gezin en loop je steeds weer tegen dezelfde vraag aan? Of begeleid je samengestelde gezinnen en heb je het gevoel dat je hen nóg beter kunt helpen, maar weet je niet hoe? Schrijf je dan in voor een half uur geheel vrijblijvend advies.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.