“Meteen uit elkaar en verkopen die hap,” Piet, 54 jaar.

Hoe verwerk je een scheiding en hoe zorg je dat je niet de ezel wordt, die twee keer dezelfde fouten maakt? Piet denkt, na zijn scheiding, het ei van Columbus te vinden door het zijn kinderen 'makkelijk' te maken door…

Hoe verwerk je een scheiding en hoe zorg je dat je niet de ezel wordt, die twee keer dezelfde fouten maakt?

Piet denkt, na zijn scheiding, het ei van Columbus te vinden door het zijn kinderen ‘makkelijk’ te maken door boven het huis waar ze met hun moeder wonen te gaan wonen een papa-huis te maken, zodat ze alleen naar boven, en naar beneden hoeven. Dit werkt echter niet zoals hij gehoopt had…..

Wat was definitief de druppel die de emmer deed overlopen in zijn huwelijk?
Hoe verwerkte hij zijn scheiding?
En hoe zorgt Piet ervoor niet die ezel te worden die zich tweemaal aan dezelfde steen stoot?

Piet vertelt open en eerlijk over zijn scheiding, zijn pijn, zijn relatie met zijn twee jongens, zijn nieuwe relatie en hoe hij ervoor gaat zorgen dat hij niet dezelfde fouten gaat maken. “Een relatie is ook zelfleiderschap. Je zit niet je hele leven vast aan een iemand, maak een keuze.”
En over het sleutelmoment van zijn relatie om zijn huwelijk te verbreken. Na zijn beslissing gaat hij op Pelgrimstocht om zijn scheiding te verwerken. In de stilte en met de tijd kwam hij op zijn diepere laag en in contact met zichzelf. Hij ontdekte een stem van binnen die in de buurt kwam van zijn ziel, een mooie ontdekking.

“Afstemmen is het grote woord.”

Op verzoek van de geïnterviewde is de naam Piet gefingeerd. Ook geïnterviewd worden? Mail een korte toelichting naar Annette@stiefgoed.nl

Met dank aan Piet!

Luistertijd ca. 30 minuten.

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp