Online coaching samengesteld gezin

Wat een zegen dat we, in deze roerige tijden, ook online beroep kunnen doen op Stiefgoed!  Mary heeft contact gezocht met Stiefgoed, omdat het voor haar niet makkelijk is om in deze Covid-19 crisis thuis te zijn met haar stiefkinderen…

Wat een zegen dat we, in deze roerige tijden, ook online beroep kunnen doen op Stiefgoed! 

Mary heeft contact gezocht met Stiefgoed, omdat het voor haar niet makkelijk is om in deze Covid-19 crisis thuis te zijn met haar stiefkinderen én haar man. Ze heeft lucht nodig en thuis vindt ze dat niet. Haar vraag was ogenschijnlijk simpel, maar o zo belangrijk.

We weten nu dat we tot 6 april de kinderen in huis hebben, omdat tot die tijd de scholen zijn gesloten. Nu is de moeder van de kinderen ziek, dus blijven ze bij ons tot zij beter is. Ik kan prima voor de kinderen zorgen, zolang mijn man maar niet thuis is, want dan lijkt mijn autoriteit als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Maar dat is nu óók het geval! Ik voel me onheemt in mijn eigen huis…

In het contact met Mary heb ik de opties die wij bieden aan ondersteuning bij haar voorgelegd. Ondanks dat ze het eigenlijk wel fijn zou vinden om op een andere, veilige locatie in gesprek te gaan met mij, koos ze toch voor de eenvoudigste manier: een online sessie. Veel heb je er niet voor nodig: internetverbinding en een scherm. Dat kan een telefoon, tablet of laptop zijn, het maakt niet uit. Daarnaast is het belangrijk dat je een plekje kunt vinden, waar je ongestoord je verhaal kunt doen.

Mary heeft haar man gevraagd om met zijn kinderen een spelletje te gaan doen en hen aan te geven dat ze even niet gestoord wil worden. Mary klikte de link aan die ik haar gemaild heb en een seconde later maakten we kennis.  Het was fijn elkaar te zien en op deze wijze de situatie te onderzoeken.

Dat het perfect is, is nooit mijn doel geweest. Dat ik ongestoord mezelf kan zijn, wel. Het leven vraagt al zoveel aanpassing van mij.

Tijdens onze online sessie heb ik Mary eerst vragen gesteld over de situatie waar zij in zit. Vervolgens hebben we onderzocht wat Mary moe maakt en waar ze het rotgevoel van krijgt. Ze kwam er achter dat zij zich ‘zelf’ opgaf als de vader van de kinderen thuis is. Wat confronterend voor haar was, omdat ze zichzelf voorafgaand aan deze relatie juist had voorgenomen, dat nooit meer te laten gebeuren. Ik heb Mary meegenomen in de typische dynamieken die spelen in haar samengesteld gezin, waardoor ze inzicht kreeg in de krachten die er speelden en het effect daarvan op de situatie.

Ik ben zo opgelucht nu ik weet hoe ik in deze situatie terecht kom. Ik het gevoel dat er 20 kilo van mijn schouders afvalt.

Ik nodigde Mary, samen met haar man, uit voor een volgende sessie, zodat we de stap naar een definitieve oplossing konden maken. Zij beloofde hem bij te praten over datgene wat zij heeft geleerd vandaag en geeft aan dat ze blij is dat ze contact heeft opgenomen. Op naar de volgende stap!

Toen ik begon met online sessies, vond ik het spannend. Ik dacht dat ik niet alles over kon brengen wat er wel toe doet. De ervaring heeft mij geleerd dat online sessies niet beter of minder goed, maar anders zijn. Bij Stiefgoed hebben wij actief gezocht naar middelen en oefeningen die hetzelfde effect hebben als sessies in de praktijk.  Inmiddels is dat helder. Wil jij weten of jouw situatie of hulpvraag gebaat is bij een online sessie? Bekijk dan snel de mogelijkheden.

De naam Mary is gefingeerd

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp