“Ontspannen gelukkige ouders zijn het beste voor de kinderen.”

"Ontspannen en gelukkige ouders zijn het beste voor de kinderen." Yvonne is in 2008 met twee kleine kinderen van 3 en 5 jaar gescheiden van haar 'bankstel'. Na het krijgen van hun kinderen, werd hun leven 'anders'. Het bleek in…

“Ontspannen en gelukkige ouders zijn het beste voor de kinderen.”

Yvonne is in 2008 met twee kleine kinderen van 3 en 5 jaar gescheiden van haar ‘bankstel’.
Na het krijgen van hun kinderen, werd hun leven ‘anders’. Het bleek in de praktijk dat het leven met kleine kinderen toch niet zo romantisch was en Yvonne zichzelf als moeder moest ontdekken: “Ik sloeg om van een hardwerkende zakenvrouw naar een ‘roze-kleertjes-moeder’. Ik heb me gericht op mijn kinderen en niet (meer) op de relatie met mijn partner. Terugkijkend, denk ik, dat ik me ook had moeten richten op mijn partner. We hebben geprobeerd om weer in verbinding te komen en in therapie te gaan, maar het was al te laat.
Uiteindelijk, om er niet aan onderdoor te gaan, begon ik het gesprek om uit elkaar te gaan. Wanhoop, boosheid, frustratie, teleurstelling omdat ik gefaald had als ouder, schuld, angst om de kinderen kwijt te raken maakten het gesprek erg lastig. En weer moest ik mezelf opnieuw uitvinden als gescheiden ouder. Inmiddels weet ik dat je fouten moet maken om te leren. Terugkijkend zou ik het anders gedaan hebben. Ik zou mijn eigen verdriet parkeren (en hier hulp voor zoeken) en meer kijken naar wat de kinderen in een scheiding nodig hebben.”

Yvonne heeft een boek geschreven. ‘Nieuwe start na je scheiding. Stapsgewijs je nieuwe leven opbouwen en weer genieten.’
“Ik wil het taboe over scheiden doorbreken. Ik gun iedereen om de scheiding goed te verwerken, en om een mooie nieuwe start, een mooie tweede helft van hun leven te krijgen. Met liefde in je leven leid je het mooiste leven. Het is evident dat ontspannen, gelukkige ouders het beste zijn voor hun kinderen.”

In het boek staat het persoonlijke verhaal van Yvonne, op zeer effectieve wijze gecombineerd met tips, praktische oefeningen en handvatten. Voorin staat de mooie tekst “Voor jou omdat je zo moedig bent om na je scheiding het leven weer op te pakken”.

Persoonlijk ben ik van mening dat een scheiding met veel ruzie en veel ruis, of zelfs een vechtscheiding een bommetje is onder je relatie erna. Linksom of rechtsom krijg je die rekening op je bord. Al dan niet door de te grote loyaliteitsproblemen die jullie kinderen hierdoor krijgen. Het loont dus om een scheiding goed te verwerken voordat je een nieuwe relatie aangaat.

Wil jij dit boek binnen een week in je brievenbus? 
Stuur mij een mail naar Annette@stiefgoed.nl en geef me een heel goede reden waarom (en voor wie?) jij dit boek wilt? Ik heb een boek om weg te geven aan degene met de beste reden. Wat is de reden dat jij dit boek graag wilt ontvangen?
Sluitingsdatum om je hiervoor in te schrijven is zondag 22 maart.
Met dank aan Yvonne voor dit boek!
Krijg je ‘m niet gratis via mij? Ga dan naar de website van www.jezelfvoorelkaar.nl en bestel ‘m bij Yvonne!

De podcast met Yvonne kun je hier beluisteren. Luistertijd ca 30 minuten.
https://soundcloud.com/user-447423963/op-zoek-naar-de-liefde-serie-3-afl-1-yvonne-spoons-scheidingscoach

Dit is serie 3 & 4: “De professional & ervaringsdeskundige”, Aflevering 1.
Hierna komen de volgende experts aan het woord:
3.1 Yvonne Soons, scheidingscoach (& auteur)
3.2 Melvia Stuut, over vaderbetrokkenheid (CJG Rijswijk)
3.3 Willemijn Bessem, over scheiden in liefde (medium & auteur)
3.4 Leoniek van der Maarel, rouwdeskundige (& auteur)
3.5 Jort Bijleveld, over geweldloze communicatie
3.6 Paul Krol, over intimiteit binnen je relatie (& tantramassages)
3.7 Michele de Vries, over scheiden en jezelf weer vinden (MIES MAGAZINE)

4.1 Karin Den Hollander, “De Mijne zijn de liefste”, het samengestelde gezin (& auteur)
4.2 Ahmed Chaleh, ‘het huwelijk is simpel’ (& auteur)
4.3 Linda Pasman, EFT coach en samengesteldgezincoach (& auteur)
4.4 Brechje van Geenen, over scheiden op de werkvloer
4.5 Patricia Heije, Stiefgoed directeur en oprichtster (repeat)

Wil jij mij ook jouw verhaal vertellen? Leuk!
Mail me: Annette@stiefgoed.nl en ik kom naar je toe (regio Rotterdam-Utrecht-Amsterdam)

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp