Wil jij je professioneel in zetten voor het welzijn van samengestelde gezinnen en wil je dat doen als de beste? Dan kan ik alleen maar zeggen dat ik daar blij om ben, want het begeleiden van samengestelde gezinnen is een vak apart. Je bent van harte welkom!
Patricia Heije – Directeur en opleider Stiefgoedcoaches
Recensies vakopleidingDeze vakopleiding wordt door deelnemers beoordeeld met een 9!
Algemene informatie vakopleiding
Voor wie deze opleiding ontwikkeld is:
Deze opleiding is ontwikkeld voor coaches, behandelaren en therapeuten die effectief willen werken om problematiek die men toe kan kennen aan de gezinsvorm samengesteld gezin op te lossen of te verlichten.
Toegekende PE
- SKJ voor 75 PE
- MfN voor 49 PE
- Registerplein voor 75 PE
De duur van de opleiding:
De opleiding wordt gegeven in 4 blokken van telkens 2 dagen. Naast de 8 opleidingsdagen bevat de opleiding voorbereidende opdrachten (totaal 24 uur) en een toetsingsmoment.
Overzicht erkenningenInhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit het intrainen van de Stiefgoedmethodiek plus een praktische- en theoretische toets. Het intrainen wordt verdeeld over 8 praktijkdagen. Tussen de opleidingsdagen staan online voorbereidingsopdrachten op de agenda van 4 uur per opleidingsdag.
Tijdens het intrainen van de Stiefgoedmethodiek, wordt ook stilgestaan bij de ondersteunende middelen, huiswerkopdrachten en kwaliteitsverbetering. Voor enkele fases van de Stiefgoedmethodiek hebben we meerdere opleidingsdagen nodig. Voor andere hebben we aan een halve dag genoeg.
Naar het opleidingsprogrammaHet ontwerp van de opleiding is gericht op: thuis voorbereiding en theorie | lesdagen de interventie Stiefgoedmethodiek in de praktijk
Online opleidingsmodules
De WebAPP MijnStiefgoed is het digitale platform waar de online modules van de vakopleiding per opleidingsdag voor jou worden klaargezet. Zo heb je altijd alle middelen bij de hand om je goed voor te bereiden op de opleidingsdagen en de succesvol te volbrengen.
Wat de opleiding concreet oplevert
- De status specialist met bijbehorende vaardigheden hulpverlening samengesteld gezin
- Een certificaat en licentie van de enige geaccrediteerde vakopleiding hulpverlening samengesteld gezin in Nederland en België.
- Opname in het register van gelicenseerd Stiefgoedcoaches
- Indien gewenst samenwerking en intervisie met andere specialisten Stiefgoedmethodiek.
- Jaarlijks nascholing
- Coachaccount WebAPP MijnStiefgoed ten gunste van jouw cliënten en de ontwikkeling van jouw vakkennis.
Na het behalen van de licentie heb je de mogelijkheid om jouw praktijk onder aandacht te brengen via de website van Stiefgoed in Nederland en België.
Dit zeggen deelnemers over de opleiding
Een verdiepende systemische opleiding die ervaringsdeskundigen in staat stelt om op praktische én diepgaande manier samengestelde gezinnen inzicht geeft in hoe ze rust en harmonie krijgen en behouden in het samengesteld gezin. De opleiding is eigentijds, modern, diepgaand, praktisch en compleet!
Deelnemer groep 11
Lees meer recensiesInstroomniveau deelnemers
De opleiding tot gelicenseerd Stiefgoedcoach is een specialisatieopleiding op HBO+ | WO niveau. Om de opleiding succesvol te kunnen volgen én succesvol samengestelde gezinnen te begeleiden, vragen we het volgende van je:
- Je hebt minimaal HBO werk en denkniveau.
- Je hebt affiniteit met samengestelde gezinnen.
- Je hebt een relevante vooropleiding.
- Je hebt ervaring met systemisch werken.
- Je bent mentaal gezien in een rustige fase in je leven.
Voldoe je (nog) niet helemaal aan bovenstaande punten en wil je weten hoe je dat kunt veranderen? Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomst.
Startdata
Door omstandigheden staan er op dit moment geen startdata gepland. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, stuur dan een mail o.v.v. ontwikkelingen opleiding, jouw naam en emailadres naar Opleidingsinstituut Stiefgoed.
Dan houden we je op de hoogte.
Na de opleiding:
De licentie: Het coach-account WebAPP MijnStiefgoed is kennisbank, nascholing en cliëntenadministratie ineen
Na licensering worden jouw rechten voor gebruik van de WebAPP MijnStiefgoed uitgebreid. Je zet MijnStiefgoed in als online leeromgeving voor jouw cliënten.
MijnStiefgoed biedt je:
- De schriftelijke (digitale) onboarding van nieuwe cliënten, ook wel de voorbereiding op de intake genoemd.
- Toevoegen onderhouden van gezinsdossiers
- Agendabeheer, waaronder het versturen van afspraakbevestigingen naar cliënten.
- Huiswerkopdrachten-bibliotheek voor iedere fase van de begeleiding in te zetten.
- Kennisbank speciaal voor jou met: video’s, artikelen, hulpmiddelen e.d. rondom 1. Stiefgoedmethodiek 2. onderzoek 3. ondernemerschap.
- Nascholingsmodules.
Let op: De licentiekosten voor het eerste jaar na de dag dat je het examen tot gelicenseerd Stiefgoedcoach met goed gevolg hebt afgesloten, zijn in de opleidingskosten opgenomen. Ná het eerste jaar is jouw licentie per maand opzegbaar. Kijk hier voor de kosten van de licensering na het eerste jaar.
Video wordt afgespeeld
Samen zetten we de Stiefgoedmethodiek nóg meer op de kaart
Eén op de vijf kinderen leeft in minstens één samengesteld gezin. Tot nu toe hebben we ruim 3000 gezinnen begeleid, dat is 0,7% van de (NL en BE) doelgroep. Er is nog veel te doen! Na de opleiding kan jij jouw praktijk extra zichtbaar laten zijn op onze website. Klik op de button voor meer informatie.
Aansluiten bij Stiefgoed