“Plusmama dat ben je niet, dat word je” #opzoeknaardeliefde

VIDEOCAST MET IRMA HUIS IN T VELD "Plusmama dat ben je niet, dat word je"  Videocast "Op zoek naar de liefde" met Irma Huis in t Veld   Een nieuw boek over het samengestelde gezin uit? Daar wil ik meer…

VIDEOCAST MET IRMA HUIS IN T VELD

“Plusmama dat ben je niet, dat word je”

 Videocast “Op zoek naar de liefde” met Irma Huis in t Veld

Een nieuw boek over het samengestelde gezin uit? Daar wil ik meer van weten, dacht ik. Wie is de auteur? Daar wil ik een interview mee! Zo gezegd, zo gedaan. In verband met de afstand werd het een videocast. De podcast van deze aflevering wordt wel gemaakt, maar wordt op een later moment gepost. Nu dus de ‘special’, de videocast.

Wie is de auteur, Irma Huis in t Veld?

“Toen ik in mijn vriendengroep vertelde over mijn vriend en zijn twee dochters zei een van mijn vriendinnen: “Je wordt stiefmoeder!” Ik schrok me rot. Stiefmoeder? In mijn hoofd plopte een schrobbende assepoester op, terwijl haar stiefmoeder haar afsnauwt. Dat gaf me geen goed gevoel. Wetende dat ik mijn rol als stiefmoeder inmiddels zie als iets heel bijzonders en moois. Ik kan ze meegeven wat ik weet en belangrijk vind, leren over normen en waarden, ze mee op reis nemen en nog zoveel meer. Levenswijsheden en ervaringen, waar ze anders, als ze deel uitmaakten van één gezin, misschien nooit vanaf wisten. En dat voor de helft van hun kinderjaren. Om de andere week maken de meiden inmiddels deel uit van mijn leven en vormen we met zijn vieren een gezin.

Gezien mijn leven zat me het woord stiefmoeder niet lekker en dus ging ik op zoek naar een woord dat voor mij de lading beter dekt. Zo vond ik in ons buurland België het woord ‘plusmama’. Een naam, die me een stuk positiever in de oren klinkt. Het merendeel van de tijd heet ik overigens gewoon Irma, maar af en toe hoor ik de meiden zeggen: “ Irma is ook een soort van mama, ze is onze plusmama!”

Als plusmama heb ik al veel vrouwen mogen ontmoeten, die net als ik de zorgtaken op zich nemen van de kinderen van hun partner. En net zoals alle mama’s zo nu en dan eens verwend worden, verdienen plusmama’s dat ook. Daarom vind je op mijn website een kleine selectie aan cadeautjes speciaal voor plusmama’s. Zodat ook zij eens in het zonnetje gezet kunnen worden.”

Wil je weten welke keuzes Irma heeft moeten maken om te komen waar ze is? Waarom ze is gaan schrijven? Wat de reden is dat ze een online
g-r-a-t-i-s magazine is gaan maken (als hobby)? Kijk dan nu naar de videocast: klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=aZLNjd9e3L8

Heb jij ook iets te vertellen over de liefde?
Neem graag contact met me op: Annette@stiefgoed.nl

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp