Podcast “Op zoek naar de liefde”, Linda 43 jr.

Linda is vier jaar geleden gescheiden. In die tijd heeft ze wel veel dates, ontmoet veel mannen, maar is niet de juiste tegengekomen. En kan hier aardig over mopperen. Totdat ze Richard ontmoette tijdens een single-reis en het echt geen liefde op het eerste gezicht was, maar wel…… de juiste man bleek! In deze podcast vertelt zij haar verhaal.

Linda is vier jaar geleden gescheiden. In die tijd heeft ze wel veel dates, ontmoet veel mannen, maar is niet de juiste tegengekomen. En kan hier aardig over mopperen. Totdat ze Richard ontmoette tijdens een single-reis en het echt geen liefde op het eerste gezicht was, maar wel…… de juiste man bleek! In deze podcast vertelt zij haar verhaal. We zitten aan de keukentafel met grote bekers thee. Linda en ik kennen elkaar, want we hebben nog niet zolang geleden een drie-jarige opleiding gedaan en zaten in dezelfde groep. Richard ken ik nog niet.
Na hun eerste familie-vakantie stel ik hem ook een paar vragen.

Hoe was jullie vakantie? Ik zag leuke foto’s voorbij komen..

“Wij hebben zeker een leuke vakantie gehad! Onze eerste ‘familie-vakantie’ in een all-in resort wat helemaal prima ging (zoals verwacht)!”

Wat was jouw eerste reactie toen je merkte dat je verliefd werd op Linda en dat terwijl je wist dat ze twee ‘grote’ dochters had?

“Mijn eerste reactie was best wel twijfelachtig. Dit omdat Linda totaal niet in mijn verwachtingspatroon zat. Ik ging op vakantie voor zon en rust en opeens kom je iemand tegen die een stuk ouder is en twee kinderen heeft, maar wel erg leuk! Zonder al te veel wikken en wegen ben ik de uitdaging aangegaan, iets wat ik als ‘controlefreak’ eigenlijk nooit doe.”

Wat is hierin voor jou het lastigste geweest?

“Het lastigste vond ik de mening van mijn dierbaren zoals mijn ouders/zussen/broer (ik moest het toch een keer vertellen). Ik ben gelovig opgevoed, had dat al een beetje laten varen, maar dit was gelijk wel weer een uiterste: een vrouw die niet naar de kerk gaat, twee kinderen heeft enz. De uiteindelijke reactie was super positief en daarbij klikken de meiden goed met mijn neefje en nichtjes waardoor ze al helemaal bij de familie horen!”

Wat is het leukste aan ‘in de familie stappen’?

“Het leukste is de actie binnen het huis, er is altijd wel wat. Ik had een vrijgezellig leven waarin ik alles zelf bepaalde en waar ik zelf de rommel moest maken. Nu gebeurt dat voor me en moet ik dat accepteren wat weleens aanpassen is voor mij. Daarbij vind ik het leuk dat ik Linda kan steunen in haar doen en laten (ik probeer haar gelukkig te maken/houden). Ik ben een persoon die zich op emotioneel gebied niet zo snel uit, bij Linda is dat, denk ik, juist tegenovergesteld. Dat botst weleens maar is ook zeker leerzaam voor ons beiden!”

Wat wil jij betekenen voor de meisjes? Kun je de door jouw gewenste rol omschrijven?

“Voor de meiden wil ik er zijn als stabiele factor. De meiden hebben een vader en daarmee ook een goede band en daar wil ik absoluut niet tussenkomen. Ik probeer ze te helpen waar ik kan en daarnaast hoop ik dat ze mij zien als een toegankelijk persoon waar ze mee kunnen ‘sparren’ als dat nodig is!”

Welke tips heb je voor andere mannen/vrouwen die verliefd worden op iemand die al kinderen heeft?

Ken je plek. (je bent niet de vader, je mening mag je best geven maar het ‘echte’ opvoeden met daarbij horende issues hoort bij de ouders. Oftewel de ouders beslissen uiteindelijk)!
Sta open voor nieuwe dingen. Je betreedt een nieuwe wereld waarin je ook weleens zal zuchten. Probeer bij iedere situatie af te vragen wat jij ervan kan leren.
Accepteer. De mening van je dierbaren is belangrijk en neem ik mee maar hebben geen directe invloed op mijn keuzes.”

Luister nu naar Linda’s kant van het verhaal in de podcast. Hoe heeft zij het ervaren? Welke hobbels hebben ze samen al overwonnen? Hoe verliep het ontvangen van Richard in het gezin? Welke tips heeft Linda?

Gaat het bij jou/jullie niet zoals je wenst/jullie wensen?
STIEFGOED zit op 18 PLAATSEN door het hele land, er is dus gelukkig altijd wel een Stiefgoed in de buurt. Bij Stiefgoed (ervaringsdeskundigen en professionele begeleiders) werken we met de Stiefgoedmethodiek en hebben we allemaal  een gezamenlijk doel: begeleiden naar meer
SAMENGESTELD GELUK!

Linda en Richard, DANK JULLIE WEL! Heel veel geluk samen!

#gezinsgeluk #relatie #stiefgoed #bonusfamilie #samengesteldgezin #stiefcoach #stiefouder #bonuskinderen

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp