Podcast over ouderboodschappen, ouders en liefde met Margarita.

"Doe me een plezier". "Het is helaas een meisje", wat doet dat met je? "Op zoek naar de liefde", Annette Burgers,  in gesprek met Margarita Bernal.   In deze twee afleveringen ben ik in gesprek met mijn collega Margarita Bernal…

“Doe me een plezier”. “Het is helaas een meisje”, wat doet dat met je?

“Op zoek naar de liefde”, Annette Burgers,  in gesprek met Margarita Bernal.

In deze twee afleveringen ben ik in gesprek met mijn collega Margarita Bernal van Stiefgoed Leiden en hebben we het over een aantal zaken:

Margarita en haar man zijn al 17 jaar een samengesteld gezin. Hoe krijgen ze dat voor elkaar terwijl 3:5 relaties (samengestelde gezinnen) binnen 5 jaar weer uit elkaar gaat? Wat is hun succesformule?

Samen met Margarita exploreer ik een ouderboodschap die ik gekregen heb. De boodschap van mijn moeder die ik ongelooflijk vaak te horen heb gekregen is “Toen jij geboren werd, belde jouw vader je oma op en zei ‘het is helaas een meisje.’ ” 

Wat doet dit met mij? Hoe heeft mij dit (on)bewust beïnvloed? En vooral, wat wil ik hier nu op mijn 55ste mee?

In het samengestelde gezin wordt weleens de boel flink ‘opgeschut’ en worden blauwe plekken uit het verleden geraakt die meer pijn lijken te doen in het samengestelde gezin, dan in het vorige kerngezin. Hoe komt dat? En wat is dan een manier om hier goed mee om te gaan?

Na aflevering één waren we nog niet klaar. En dus gingen we wederom met elkaar in gesprek.
We zijn dieper ingegaan op het stuk ‘ouderboodschappen‘, dat wat onze ouders vroeger als boodschap figuurlijk meegaven. En op bijzondere wijze zijn we gaan leven naar die boodschappen.
We geven hiervan wat voorbeelden uit ons eigen leven, Margarita verteld over haar moeder.  Dit verhaal is vast heel herkenbaar voor velen van ons. Ga je op bezoek bij je ouders omdat jij er zin in hebt? Of omdat het als een verplichting voelt?

Komt er nog een deel III? Wie weet. Heb jij een vraag voor ons die we mee moeten nemen in deel III? Laat het ons weten!
En, voel je uitgenodigd om een review achter te laten onder de podcast.

Heb je vragen over deze podcast?
Margarita@stiefgoed.nl  | Stiefgoed Leiden  | Annette@stiefgoed.nl  | Stiefgoed Rotterdam

Harte groet,
Annette

Deel dit artikel op...

Linkedin WhatsApp